Airco Installatie Noordenveld

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2021? Een airco kopen in Noordenveld kan enorm helpen voor een aangename temperatuur en schone lucht in een woning of kantoorpand. Op dit portaal vind je uitgebreide info over de verschillende soorten systemen en een handig keuzeadvies. Ook check je gegevens van – in de buurt actieve – specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airco in huis installeren wordt al gedaan vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Noordenveld

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groeiend aantal Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Noordenveld. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Noordenveld voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind je snel en simpel geschikte monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-noordenveld-9335

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vaste airco laten installeren? Kies voor een bekwaam installatiebedrijf in Noordenveld (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een efficiënt klimaatsysteem maken. Voorts zorgen zij voor groot onderhoud en reparatie. In het volgende schema zoek jij showrooms en airco monteurs in Noordenveld (gemeente Noordenveld, provincie Drenthe). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Dantumadiel, Opsterland, Smallingerland, Schiermonnikoog, Ameland.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Bouma Technisch Installatiebedrijf B.V.Achterwei 189262NSSumar
Airco PerformanceHet Helmhout 30-89206AZDrachten
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
Opsomming met airco montagebedrijven Noordenveld vergelijken

Extra koeling in huis?

Ontvang offertes van de aantrekkelijkste experts uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit verscheidene units die je kunt toepassen. In het gedeelte hieronder tref je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Afzuigsysteem.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Tevens is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze produceren veel geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Noordenveld: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenste unit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijke pluspunten zijn een hoge koelcapaciteit, geen geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is een uitkomst voor het koelen van meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Noordenveld: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De mogelijkheden tref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco met verwarming.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral toegepast in slaap- en zolderkamers maar ook een optie voor winkels en horeca. Geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Noordenveld.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Ideaal voor slaap- en woonkamers of thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een aangename koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1025.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, erg stil, neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1500.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoren en datacentra.

Goedkoopste airco oktober 2021 met plaatsen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Noordenveld zijn heel divers. De onkosten variëren per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de bijgaande tabel geven wij de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Noordenveld. Deze prijsindicaties nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeBeschrijvingPrijsindicatie
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1200 – €2045
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2190 – €2950
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1105 – €2295
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €380 – €825
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€185 – €690
Lijst met de prijzen van airconditioning in Noordenveld.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kun je aan en uitzetten middels een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een warm appartement in juni tot september en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat een airco installeren door een erkende installateur in Noordenveld. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Daarnaast kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen koelen of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De aanschafkosten wordt gebudgetteerd middels meerdere factoren. Uiteraard het advies, de airco en de tarieven voor de plaatsing. Daarbovenop komt nog een onderhoudscontract. Daarbij noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je plusminus €95 tot €265 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De professionele modellen verbruiken natuurlijk meer stroom als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als De’Longhi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een doorsnee koelsysteem vraagt circa 1,45 KW elektriciteit per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse het systeem te laten inspecteren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Noordenveld. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. koelvloeistof, compressor, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie