Airco Installatie Roderesch

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Roderesch zorgt voor extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina verzamel je belangrijke tips over de diverse type apparaten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Bovendien bieden wij de gegevens van geschikte installatiebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een product wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model bij je thuis laten plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.225,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Roderesch

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal Hollanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Roderesch. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Roderesch voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via dit portaal bekijk je zonder gedoe gecertificeerde vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-roderesch-9305

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een ervaren installatiebedrijf in Roderesch (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige installateurs kunnen in elk gebouw of woning een efficiënt klimaatsysteem samenstellen. Bovendien regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In het onderstaande overzicht zoek jij showrooms en airco monteurs in Roderesch (gemeente Noordenveld, provincie Drenthe). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Lieveren, Roden, Zwagerbosch, Kollumerzwaag, Triemen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Vergelijk de interessantste experts uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. We kennen diverse producten waar je uit kunt kiezen. In het volgende overzicht behandelen we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op onze website lees je ook meer over: Pluspunten van airco’s.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Eveneens is dit de meest goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsproductie en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als bijgevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Systeem is snel aangesloten, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Roderesch: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant bestaat uit 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De meest genoemde voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. De installatie kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is een uitkomst voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Roderesch: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezevind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Ventilatiesysteem.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor thuis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Probleemloos te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak geadviseerd voor zolders en slaapkamers maar ook interessant voor kantoren of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Roderesch.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een prettige koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1325.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, erg stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Voorbeelden van toepassingen zijn winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2024 met installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Roderesch laten een grote variatie zien. De onkosten kunnen afwijken per categorie airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger dan in het geval je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de onderstaande tabel vind jij een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Roderesch. De getoonde kosten houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, navullen en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductToelichtingInvestering
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1200 – €2030
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2210 – €2970
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1190 – €2245
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€415 – €865
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €170 – €610
Tabel met de prijzen van airconditioning in Roderesch.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen kennen 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom een airco laten plaatsen?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een heet appartement in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Roderesch. Het thuiswerken, slapen en recreëren is zo een stuk prettiger. Daarnaast kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags eigenlijk de standaard. De populaire airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De aanschafkosten wordt berekend a.d.h.v. diverse bouwstenen. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de montage. Ook krijg je te maken met het benodigde onderhoud. Tenslotte noemen we nog een stijgend energieverbruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €75 tot €300 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per soort installatie en capaciteit / koelvermogen. De systemen voor een compleet huis gebruiken veel meer stroom dan de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van veel verkochte merken als Carrier werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem moet grofweg 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik in de woning het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Roderesch. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur kijkt bijv. naar koelvloeistof, compressor, verdamper, condensor.

Plaats een reactie