Airco Installatie Opsterland

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Opsterland draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze airco-vergelijker faciliteren we nuttige info over de beste modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Mede verstrekken wij contact- en adresgegevens van erkende installatiebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast model in een ruimte plaatsen kan al vanaf €1.375,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Opsterland

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groot aantal consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Opsterland. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Opsterland voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Op deze pagina vind jij snel en simpel gecertificeerde installatiebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-opsterland-9241

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een deskundig installatiebedrijf in Opsterland (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installateurs kunnen op elke plek een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanbrengen. Daarnaast staan ze open voor onderhoud en service. In de vergelijker hieronder bekijk jij showrooms en airco monteurs in Opsterland (gemeente Opsterland, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Smallingerland, Schiermonnikoog, Ameland, Noardeast-Fryslân, Tytsjerksteradiel.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Airco PerformanceHet Helmhout 30-89206AZDrachten
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
FHT Filter- & AfzuigtechniekNijbuorren 209145RLTernaard
Adresgegevens van airco montagebedrijven Opsterland vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Bekijk de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis, of op je werk. Er zijn diverse uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. In onderstaande tekst tref je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Koelcapaciteit.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Eveneens is het de meest voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidsoverlast en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Verder moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Daardoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Opsterland: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat bestaat uit 2 delen: een buiten- en een binnendeel. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is ideaal voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Opsterland: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezebespreken we hieronder. Bekijk ook meer over: Airco zonder buitenunit.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Eenvoudig te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Opsterland.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Het lijkt wel wat op een verwarming. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een merkbare koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1100.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfsruimtes en eetgelegenheden / winkels. Bijna niet zichtbaar, erg stil, is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1450.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en restaurants.

Goedkoopste airco november 2022 met installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Opsterland liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen kunnen afwijken per model airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de tabel hieronder bieden wij een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Opsterland. De tarieven houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortToelichtingTarieven
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1195 – €1990
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2165 – €2980
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1130 – €2295
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €445 – €830
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €245 – €670
Overzicht met de geschatte prijzen van airconditioning in Opsterland.

Top-10 merken november 2022

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen bestaan uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan men activeren middels een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een erg hete woning in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct een airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Opsterland. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een appartement kunnen verwarmen & koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. velerlei aspecten. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de installatie. Daarbij komt nog de kosten van het onderhoud. Bovendien krijg je te maken met een grotere stroomvraag en daarbij een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je gemiddelde €80 tot €280 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per type systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De professionele modellen vragen meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van a-merken als Carrier zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een doorsnee koelsysteem benodigd om en nabij de 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Opsterland. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur kijkt naar onderdelen als compressor, condensor, verdamper, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie