Airco Installatie Schiermonnikoog

Zoek je verkoeling en comfort in je woning? Een airco kopen in Schiermonnikoog draagt bij aan een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl bieden wij bruikbare informatie over de verscheidene type toepassingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Eveneens check je contactgegevens van erkende installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat koele lucht kan blazen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en binnenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten installeren regel je al vanaf €1.300,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Schiermonnikoog

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Steeds meer huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Schiermonnikoog. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Schiermonnikoog voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker bekijk jij razendsnel de beste montagebedrijven. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Ontdek de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-schiermonnikoog-9166

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een bekwaam installatiebedrijf in Schiermonnikoog (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame installateurs kunnen onder alle omstandigheden het juiste klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien kun je ze benaderen voor het benodigde onderhoud. In het schema hierna bekijk jij showrooms en airco monteurs in Schiermonnikoog (gemeente Schiermonnikoog, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Ameland, Noardeast-Fryslân, Tytsjerksteradiel, Leeuwarden, Vlieland.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Kom in contact met de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn diverse soorten modellen die geschikt kunnen zijn. Hierna check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Warmtepompen.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, of op zeer specifieke plekken. Je maakt de keuze hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Tevens is het een betaalbare optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze maken relatief veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Daarnaast moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Schiermonnikoog: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het split systeem bestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijke pluspunten zijn een hoog rendement, in huis heb je geen last van lawaai (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is perfect voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Schiermonnikoog: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Split Airco.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te plaatsen, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels, de horeca of kantoren. Geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Schiermonnikoog.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het doet vaak denken aan een radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een merkbare koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1200.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, heel stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Verkrijgbaar vanaf €1475.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief plaasen

De tarieven van een airco inclusief montage in Schiermonnikoog zijn nogal verschillend. De tarieven wisselen per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het overzicht hieronder verstrekken we de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Schiermonnikoog. Deze prijsindicaties zijn exclusief het onderhouden van het systeem, navullen en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeToelichtingTarieven
Split-systeemVast systeem met binnen- en buitenunit.€1245 – €2020
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2150 – €2995
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1180 – €2200
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €355 – €810
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€240 – €650
Tabel met de tarieven van airconditioning in Schiermonnikoog.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen door middel van een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een heet huis in de zomerse maanden en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airco installeren door een STEK installateur in Schiermonnikoog. Wonen, werken en slapen is dan veel fijner. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment veel voorkomend. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die zo op een duurzamere manier een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De prijs wordt berekend a.d.h.v. een aantal factoren. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de installatie. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. Ook krijg je te maken met een stijgend energieverbruik met als bijgevolg een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op ongeveer €70 tot €270 op jaarbasis.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van een airco is anders per soort installatie en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes verbruiken meer elektriciteit dan de kleine modellen. De slimme airco’s van marktleiders als Mitsubishi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem gebruikt grofweg 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om 1 of 2 jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Schiermonnikoog. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en een goede werking. De monteur checkt o.a. compressor, verdamper, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie