Airco Installatie Vlieland

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Vlieland levert een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs bekijk je praktische informatie over de diverse soorten apparaten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook vind je de gegevens van geschikte monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast systeem in een appartement plaatsen kan al vanaf €1.375,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Vlieland

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomers worden steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Vlieland. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Vlieland voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via deze website tref je snel & eenvoudig geschikte montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Onderzoek de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-vlieland-8899

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit doen door een vakbekwaam installatiebedrijf in Vlieland (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem inregelen. Verder staan ze open voor onderhoud en service. In de tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Vlieland (gemeente Vlieland, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Terschelling, Harlingen, Waadhoeke, Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Kom in contact met de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. We kennen velerlei soorten units die men kan installeren. Hieronder bespreken we praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Ventilatiesystemen.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Je kunt alles zelf installeren. Daarnaast is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsproductie en het hoge stroomverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Vlieland: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model kent 2 componenten: een binnen- en buitenunit. De unit aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. Belangrijke pluspunten zijn een hoog koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde expert

 • Split airco Vlieland: Vast element in huis.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Design airco.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Eenvoudig te monteren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar zeker ook relevant voor kantoorgebouwen of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Vlieland.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de muur. Het heeft wel iets weg van een standaard warm-water radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaap- en woonkamers of thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een prettige gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1225.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabrieken / kantoren en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1575.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn ziekenhuizen en restaurants.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Vlieland liggen nogal uiteen. De tarieven kunnen afwijken per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In deze tabel bieden wij een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Vlieland. De prijzen zijn excl. onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

ProductToelichtingOnkosten
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1235 – €2050
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2130 – €2955
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1105 – €2290
Mobiele airco’sGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€355 – €835
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €205 – €690
Schema met de geschatte tarieven van airconditioning in Vlieland.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen bestaan uit twee units: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco kan je eenvoudig bedienen middels een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een warme woning in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan direct de airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Vlieland. Slapen, wonen en werken is dan weer een feestje. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel normaal. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen koelen & verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De prijs is gebaseerd op velerlei factoren. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de plaatsing. Ook belangrijk: het benodigde onderhoud. Daarbij heb je te maken met een stijgend energieverbruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Ga maar uit van gemiddelde €70 tot €280 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per type installatie en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van a-merken als Carrier werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gangbaar koelsysteem gebruikt zo’n 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Vlieland. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De expert inspecteert o.a. condensor, koelvloeistof, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie