Airco Installatie Waadhoeke

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in de zomer? De juiste airco kopen in Waadhoeke zorgt voor een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze adviseurs vind je goede info over de beste producten en bieden wij een handige keuzegids. Ook lees je contact- en adresgegevens van erkende montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast model in een pand plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.375,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Waadhoeke

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groot aantal woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Waadhoeke. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Waadhoeke voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker check je snel & eenvoudig goede vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-waadhoeke-8814

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een bekwaam installatiebedrijf in Waadhoeke (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installatiepartners kunnen op elke plek een geschikt klimaatsysteem inregelen. Verder zorgen zij voor onderhoud en service. In de tabel hieronder bekijk jij showrooms en airco monteurs in Waadhoeke (gemeente Waadhoeke, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren, Heerenveen, Westerveld, Ooststellingwerf.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Offertes van de voordeligste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit verscheidene uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hierna check je praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op onze website lees je ook meer over: Beste plek voor een airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Je kunt alles zelf installeren. Verder is een kostentechnisch een interessante optie. De minpunten van monoblock zijn: een hoog geluidsniveau en het gebruikt relatief veel stroom. Verder moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Waadhoeke: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant bestaat uit twee delen: een binnen- en buitenunit. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge capaciteit, een lage geluidsproductie in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Waadhoeke: Vast element in huis.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een perfect koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Zuinigste airco.

Wandairco
Een praktisch klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en de retail. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Waadhoeke.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het toont wel overeenkomsten met een een standaard warm-water radiator. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een fijne gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1350.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, zeer stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Compleet geïnstalleerd vanaf €1400.

VRF airco’s
Is relevant voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco december 2023 inclusief plaasen

De kosten van een airco inclusief montage in Waadhoeke zijn nogal verschillend. De prijzen variëren per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Verder is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de lijst hieronder geven wij een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Waadhoeke. Deze kostenindicaties zijn excl. het onderhouden van het systeem, reinigen en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductBeschrijvingPrijsindicatie
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1220 – €2025
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2130 – €2920
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1150 – €2275
Mobiele airco’sEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€405 – €870
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€190 – €685
Tabel met de kosten van airconditioning in Waadhoeke.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco is te gebruiken door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een hete woning in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Laat dan snel een airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Waadhoeke. Wonen, (thuis)werken en slapen is zo een stuk prettiger. Verder kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet uniek meer. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De prijs bestaat uit meerdere posten. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de installatie. Daarnaast onderhoud (eens per 2 jaar). Tevens heb je te maken met een grotere stroomvraag wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op €70 tot €275 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per type systeem en koelvermogen. De professionele modellen gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De moderne airco’s van kwaliteitsmerken als Daikin werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een normaal koelsysteem gebruikt zo’n 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Waadhoeke. Deze specialist is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist kijkt bijv. naar koelvloeistof, verdamper, condensor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie