Airco Installatie Skingen

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Skingen zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal bieden wij bruikbare informatie over de verscheidene type toepassingen en een handig keuzeadvies. Eveneens vind je de gegevens van regionale monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast model in een appartement plaatsen regel je al vanaf €1.375,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Skingen

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een toenemend aantal huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Skingen. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Skingen voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check je snel en simpel gecertificeerde montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-skingen-8816

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Ga je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Skingen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem inregelen. Ook dragen ze zorg voor vacumeren en onderhoud. In het bijgesloten overzicht zoek je showrooms en airco monteurs in Skingen (gemeente Waadhoeke, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Zweins, Schalsum, Peins, Ried, Boer.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Kom in contact met de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen diverse soorten uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. In onderstaande tekst lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco soorten.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de koeling van kleine plekken, / plaatselijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzo is dit het meest goedkope systeem. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het hoge energieverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als bijgevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Skingen: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant bestaat uit twee units: een binnen en buiten deel. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, slechts weinig lawaai in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is ideaal voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is handig voor meerdere ruimtes koelen. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde expert

 • Split airco Skingen: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit assortiment tref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco’s zonder buitenunit.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1175. Een goedkoop airco systeem in Skingen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het doet vaak denken aan een standaard warm-water radiator. Is uitermate geschikt voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een aangename koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfsruimtes en winkels. Het is amper zichtbaar, erg stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1500.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Skingen laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen verschillen per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het onderstaande overzicht check je de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Skingen. De tarieven zijn exclusief onderhoudsinterval, navullen en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeBeschrijvingPrijsindicatie
Split-aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1215 – €1990
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2180 – €2950
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1155 – €2205
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €355 – €805
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€170 – €600
Tabel met de tarieven van airconditioning in Skingen.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem is aan te zetten middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een warm huis in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner installeren door een erkende installateur in Skingen. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Verder zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags bijna de standaard. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op een duurzamere manier een woning kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De all-in prijs hangt af van een aantal onderdelen. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de installatie. Daarbovenop komt nog een onderhoudscontract. Bovendien krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op een €70 tot €280 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per systeem en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem benodigd plusminus 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om 1 of 2 jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Skingen. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De installateur kijkt naar onderdelen als compressor, verdamper, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie