Airco Installatie Ried

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Ried zorgt voor een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl vind je handige info over de velerlei type systemen en bieden wij een handige keuzegids. Bovendien vind je adres- en contactgegevens van geschikte monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast systeem in huis in plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Ried

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Steeds meer Nederlanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Ried. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Ried voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker tref je zonder gedoe gecertificeerde vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-ried-8811

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Airco laten installeren? Kies dan een vakbekwaam installatiebedrijf in Ried (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde montage experts kunnen overal een gedegen klimaatsysteem maken. Bovendien zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind jij showrooms en airco monteurs in Ried (gemeente Waadhoeke, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Boer, Dongjum, Herbaijum, Achlum, Hitzum.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Ontvang offertes van de beste aanbieders uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling thuis of op kantoor. Er zijn diverse units die men kan installeren. Hieronder kan je aan de slag met een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Stilste airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van kleinere ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Ook is het een voordelige keuze. De nadelen van monoblock: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Ook moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Daardoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct gebruiksklaar, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Ried: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze uitvoering bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijkste voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Ried: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Verplaatsbare airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te installeren, werkt in alle ruimtes, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Ried.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een prettige koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1100.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, heel stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Ried variëren enorm. De kosten kunnen afwijken per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In deze tabel vind je een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Ried. Deze tariefindicaties houden geen rekening met onderhoudsinterval, reinigen en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeOmschrijvingKosten
Split-systeemEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1220 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2180 – €2965
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1170 – €2225
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€445 – €835
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€220 – €695
Tabel met de tarieven van airconditioning in Ried.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste systemen kennen twee hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner kun je aan en uitzetten middels de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan direct een airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Ried. Het thuiswerken, slapen en recreëren wordt een stuk aangenamer. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags veel voorkomend. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik een plek kunnen koelen en verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De all-in prijs wordt berekend a.d.h.v. vele aspecten. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de installatiekosten. Daarbij komt nog het jaarlijkse onderhoud. Daarnaast moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met ongeveer €75 tot €270 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per soort systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde modellen zijn veel meer stroomvreters dan eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een standaard koelsysteem benodigd ruwweg 1,50 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Experts adviseren om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Ried. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar expansieventiel, verdamper, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie