Airco Installatie Ooststellingwerf

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Ooststellingwerf draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Op Aircorevolutie.nl bekijk je belangrijke informatie over de velerlei type producten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast check je gegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser dat je hele woning kan koelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen en buiten deel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airconditioner in de woning installeren kan je al laten doen vanaf €1.225,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Ooststellingwerf

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Ooststellingwerf. Slapen, wonen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Ooststellingwerf voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind je snel & eenvoudig betrouwbare installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook welke airco past bij mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-ooststellingwerf-8434

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit doen door een vakkundig installatiebedrijf in Ooststellingwerf (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installatiepartners kunnen in elke woning / kantoor een geschikt klimaatsysteem samenstellen. Tevens dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. In het onderstaande schema vind jij showrooms en airco monteurs in Ooststellingwerf (gemeente Ooststellingwerf, provincie Drenthe). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Weststellingwerf, Steenwijkerland, Urk, Noordoostpolder, Kampen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Bekijk de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis op kantoor of in een winkel. Je kunt kiezen uit allerlei modellen die kunnen worden geplaatst. Hieronder vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Wat is een airco?.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de verkoeling van kleine ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het meteen z’n werk doet. Je kunt alles zelf installeren. Evenzo is het een relatief goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidshinder en het gebruikt relatief veel stroom. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Ooststellingwerf: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het apparaat bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een hoge capaciteit, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is een uitkomst voor het koelen van verschillende ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Ooststellingwerf: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod vind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco kopen.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Overal te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar zeker ook relevant voor kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1275. Een goedkoop airco systeem in Ooststellingwerf.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Het lijkt een beetje op een normale verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een aangename koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1075.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote kantoorpanden en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1550.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2024 inclusief plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Ooststellingwerf zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen wisselen per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan in het geval je een mobiele aircooler aanschaft. Hieronder in de tabel check jij de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Ooststellingwerf. De tarieven nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemToelichtingOnkosten
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1240 – €2010
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2210 – €2905
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1170 – €2290
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €370 – €865
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €165 – €685
Schema met de geschatte kosten van airconditioning in Ooststellingwerf.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s kennen 2 componenten: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco kan je eenvoudig bedienen door middel van een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm huis in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct zo’n airco plaatsen door een erkende installateur in Ooststellingwerf. Werken, leven en slapen kan dan stukken comfortabeler. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags veel voorkomend. De populaire airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op een efficiënte manier een huis kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De prijs wordt bepaald door een aantal onderdelen. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de installatie. Daarbovenop komt nog het jaarlijkse onderhoud. Als laatste moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik met als gevolg een duurder energiecontract. Denk dan aan een €85 tot €295 per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van een airco is anders per soort systeem en koelvermogen. De systemen voor een compleet huis hebben meer stroom nodig in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van populaire merken als Toshiba werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een standaard koelsysteem verbruikt plusminus 1,35 KW stroom per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse het systeem te laten inspecteren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Ooststellingwerf. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur kijkt o.a. naar condensor, expansieventiel, koelvloeistof, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie