Airco Installatie Urk

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? De juiste airco kopen in Urk zorgt voor een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Via onze airco-vergelijker lees je bruikbare info over de velerlei type producten en een handig keuzeadvies. Verder vind je gegevens van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en een binnendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.225,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Urk

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Urk. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Urk voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl zoek je binnen no-time betrouwbare installatiebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-urk-8321

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Kies voor een gecertificeerd installatiebedrijf in Urk (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installateurs mogen in alle ruimtes een gedegen klimaatsysteem aanleggen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel bekijk je showrooms en airco monteurs in Urk (gemeente Urk, provincie Flevoland). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Noordoostpolder, Kampen, Dronten, Lelystad, Heerde.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Simonis KoeltechniekKlutenweg 18/C8314PDBant
Hako KoeltechniekAnkerpad 4/B8311PCEspel
Dijksma Koudetechniek B.V.Dukaat 78305BCEmmeloord
Overzicht met airco montagebedrijven Urk vergelijken

Extra koeling in huis?

Vind de populairste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Je kunt kiezen uit diverse soorten systemen die je kunt toepassen. In het volgende overzicht kan je aan de slag met een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco schoonmaken.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van kleinere ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Verder is een kostentechnisch een interessante optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge stroomverbruik. Verder moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, profiteer direct.
 • Mobiele airco Urk: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het split systeem bestaat uit 2 delen: een binnendeel en een buitendeel. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Het systeem kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Urk: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Op de website tref je ook meer info over: Koelcapaciteit.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Probleemloos te monteren, werkt in alle ruimtes, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Urk.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt wel wat op een radiator. Ideaal voor slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een aangename koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1275.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1350.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Typische toepassingen zijn winkels en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2023 inclusief monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Urk liggen nogal uiteen. De totale kosten fluctueren sterk per airconditioning product en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen prijsbepalend. Wanneer er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het overzicht hieronder bieden wij een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Urk. Deze prijsindicaties zijn excl. onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductToelichtingInvestering
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1170 – €1960
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2220 – €2935
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1140 – €2210
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€360 – €845
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€150 – €600
Tabel met de prijzen van airconditioning in Urk.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten bestaan uit twee delen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan men activeren middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een heet appartement in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner installeren door een goede installateur in Urk. Wonen, slapen en werken kan dan zonder problemen. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag wat we steeds meer zien. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik een plek kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De aanschafkosten hangt af van een aantal factoren. Natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de montage. Daarbij komt nog het standaard onderhoud. Daarnaast zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag en dus een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op €80 tot €295 per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per type opstelling en rendement / koelvermogen. De grotere installaties zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met instap-modellen. De moderne airco’s van kwaliteitsmerken als LG hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een normaal koelsysteem vraagt zo’n 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Urk. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De vakman controleert onder andere naar condensor, compressor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie