Airco Installatie Elsloo

Op zoek naar extra afkoeling in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Elsloo zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze website check je nuttige info over de verschillende type apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Ook faciliteren we de gegevens van geschikte specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat koele lucht kan blazen.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast systeem in een pand plaatsen regel je al vanaf €1.275,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Elsloo

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Steeds meer Nederlanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Elsloo. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Elsloo voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker tref je snel gespecialiseerde vakmannen. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-elsloo-8424

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een gespecialiseerd installatiebedrijf in Elsloo (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde monteurs kunnen onder alle omstandigheden een duurzaam klimaatsysteem inregelen. Tevens zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het bijgesloten overzicht bekijk je showrooms en airco monteurs in Elsloo (gemeente Ooststellingwerf, provincie Drenthe). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Makkinga, Nijeberkoop, Oldeberkoop, Bontebok, Nieuwehorne.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Doe een aanvraag bij de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit verscheidene systemen die je kunt kiezen. Hierna lees je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Klimaatbeheersing.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Positief aspect is dat het meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Daarnaast is dit het meest goedkope systeem. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze produceren veel geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Daarnaast moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg daarvan sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Elsloo: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het systeembestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. Het buitengedeelte wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit model dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Elsloo: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Laag energieverbruik en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit aanbod tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Afzuigsysteem.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en winkels. Te installeren vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Elsloo.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een beheersbare koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Geschikt voor onder andere sportscholen en datacentra.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Elsloo laten een grote variatie zien. De prijzen wisselen per type airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het schema hierna geven we de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Elsloo. De getoonde prijzen zijn zonder het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

KoelmethodeOmschrijvingKosten
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1205 – €2050
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2170 – €2930
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1155 – €2295
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €440 – €825
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€235 – €660
Tabel met de tarieven van airconditioning in Elsloo.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een warm appartement in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in dat geval zo’n airconditioner installeren door een professionele installateur in Elsloo. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan stukken comfortabeler. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet speciaal meer. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – op een energiezuinige manier een plek kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De all-in prijs bestaat uit vele posten. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de installatie. Als tweede heb je de kosten van het onderhoud. Daarnaast zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik en daarbij een hogere energierekening. Denk dan aan een €85 tot €300 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning fluctueert per type installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen instap-modellen. De nieuwste airco’s van marktleiders als De’Longhi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gangbaar koelsysteem rekent circa 1,50 KW stroom per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Elsloo. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert kijkt bijv. naar condensor, koelvloeistof, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie