Airco Installatie De Fryske Marren

Zoek je extra verkoeling in je woning? Een goed werkende airco kopen in De Fryske Marren draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Via onze airco-vergelijker faciliteren we praktische info over de diverse soorten apparaten en een uitgebreid keuzeadvies. Ook check je adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen en buiten deel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten installeren wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in De Fryske Marren

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. In de zomer nemen de temperaturen toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Meer en meer woningbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in De Fryske Marren. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in De Fryske Marren voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek je eenvoudig ervaren vakmannen. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-de-fryske-marren-8561

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in een woning? Kies dan een vakkundig installatiebedrijf in De Fryske Marren (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installatie experts mogen in alle ruimtes een geschikt klimaatsysteem maken. Verder staan ze open voor groot onderhoud en reparatie. In deze tabel tref je showrooms en airco monteurs in De Fryske Marren (gemeente De Fryske Marren, provincie Friesland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Heerenveen, Westerveld, Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Steenwijkerland.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Offertes van de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. We kennen veel verschillende soorten producten die je kunt kiezen. In onderstaande tekst lees je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Pluspunten van airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Bovendien is het de meest voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Verder moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco De Fryske Marren: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model heeft 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, geen geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van verschillende ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco De Fryske Marren: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Laag energieverbruik en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. Dezestaan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Goedkoopste airco.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor winkels en horeca. Aanschaf + montage vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in De Fryske Marren.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het heeft wel iets weg van een radiator. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een aangename koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabriekshallen en de retail (winkels). Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, energiezuinig, stil, neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Typische toepassingen zijn winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in De Fryske Marren laten een grote variatie zien. De kosten kunnen afwijken per model airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de bijgaande tabel tref je een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in De Fryske Marren. Deze prijsindicaties houden geen rekening met het onderhoud, schoonmaakkosten en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeToelichtingPrijsindicatie
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1210 – €2045
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2135 – €2995
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1145 – €2235
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€395 – €885
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€225 – €620
Tabel met de prijzen van airconditioning in De Fryske Marren.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet appartement in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner monteren door een professionele installateur in De Fryske Marren. Wonen, slapen en werken is dan veel fijner. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar op een duurzamere manier een plek kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. velerlei bouwstenen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de montage. Als tweede heb je een onderhoudscontract. Tevens moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op om en nabij de €95 tot €270 op jaarbasis.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per type opstelling en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes hebben meer stroom nodig dan de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van de bekende merken als Hitachi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt ongeveer 1,60 KW elektriciteit per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik ook zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist De Fryske Marren. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. De specialist checkt o.a. expansieventiel, verdamper, condensor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie