Airco Installatie Mirns

Wil jij het lekker fris houden in je woning? Een airco kopen in Mirns levert een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal tref je waardevolle tips en adviezen over de beste modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Mede faciliteren we contactgegevens van erkende installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airco bij je thuis laten plaatsen gebeurt al vanaf €1.325,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Mirns

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Meer en meer huizenbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Mirns. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Mirns voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker check jij probleemloos gecertificeerde monteurs. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-mirns-8573

Monteurs en installateurs uit de regio
Een airco laten installeren in huis? Kies voor een vakbekwaam installatiebedrijf in Mirns (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen op elke plek een efficiënt klimaatsysteem aanbrengen. Ook dragen ze zorg voor het onderhoud en afvullen. In het bijgesloten overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Mirns (gemeente De Fryske Marren, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Rijs, Harich, Nijemirdum, Sondel, Ruigahuizen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Check de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling thuis of op kantoor. Er bestaan een aantal verschillende units die je kunt kiezen. In het gedeelte hieronder bieden wij kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Airco installatie.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Ook is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en het hoge stroomverbruik. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, profiteer direct.
 • Mobiele airco Mirns: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het systeemkent twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een hoog koelvermogen, geen geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Mirns: Geplaatst op een vaste plek.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezetref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco repareren.

Wandairco
Een functioneel klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1200. Een goedkoop airco systeem in Mirns.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt wel wat op verwarming of radiator aan de wand. Wordt doorgaans geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een prettige koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1300.

Plafond airco
Ideaal voor fabriekshallen en winkels. Het is amper zichtbaar, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Compleet geïnstalleerd vanaf €1575.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief plaasen

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Mirns lopen zeer uiteen. De totale kosten variëren per type airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het bijgaande overzicht verstrekken wij een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Mirns. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

SysteemBeschrijvingTarieven
Split airco met buitenunitMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1205 – €2045
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2150 – €2965
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1120 – €2255
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €440 – €830
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€240 – €675
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Mirns.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit twee delen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco is te gebruiken door middel van een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een erg heet huis in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat een airco plaatsen door een goede installateur in Mirns. Werken, leven en slapen is dan veel fijner. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment wat we steeds meer zien. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
Het prijskaartje kan men berekenen met meerdere factoren. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de montagekosten. Daarbovenop komt nog een onderhoudscontract. Als laatste noemen we nog een toenemend stroomverbruik met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je gemiddelde €95 tot €270 per 12 maanden.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De systemen voor een hele woning verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Hitachi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem gebruikt rond de 1,35 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om elke paar jaar een inspectie in te plannen via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Mirns. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman kijkt o.a. naar verdamper, expansieventiel, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie