Airco Installatie Harich

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Harich draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl verzamel je vakkundige tips en informatie over de verscheidene type toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Daarnaast bekijk je gegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat koele lucht kan blazen.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnendeel en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast apparaat in een ruimte plaatsen kan al vanaf €1.225,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Harich

De temperaturen in Nederland veranderen flink. We hebben structureel warmere zomers en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Opvallend veel woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Harich. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Harich voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina check je razendsnel erkende monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-harich-8571

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil je een airco laten installeren? Laat dit doen door een gecertificeerd installatiebedrijf in Harich (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte een duurzaam klimaatsysteem maken. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In deze tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Harich (gemeente De Fryske Marren, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Nijemirdum, Sondel, Ruigahuizen, Wijckel, Balk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Vind de goedkoopste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. We kennen verscheidene modellen die je kunt kiezen. In het gedeelte hierna kan je aan de slag met kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Lees op deze website ook meer over: Airco voor serverruimte.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de verkoeling van kleine ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je maakt de keuze hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Bovendien is het qua kosten een interessante investering. De nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en je gebruikt vrij veel stroom. Ook is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Harich: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het split systeem bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De unit buitenshuis wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijke pluspunten zijn een goed prestatiecoëfficiënt, slechts weinig lawaai in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het verbruikt veel minder stroom. Dit type dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is perfect voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Harich: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De mogelijkheden kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Airco montagebedrijven.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te monteren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor winkels en horeca. Geïnstalleerd vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Harich.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een merkbare gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1050.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en horeca en retail. Grotendeels onzichtbaar, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Compleet geïnstalleerd vanaf €1450.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Wordt vaak toegepast in kantoren en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Harich liggen nogal uiteen. De totale kosten zijn weer anders per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan in het geval je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het onderstaande schema geven we een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Harich. De kosten nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, vullen en stroomverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeOmschrijvingTarieven
Vaste airco (split)Vast systeem met binnen- en buitenunit.€1205 – €1985
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2155 – €2975
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1115 – €2280
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €405 – €810
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€210 – €640
Tabel met de prijzen van airconditioning in Harich.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee units: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een warm huis in de vakantieperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in dat geval zo’n airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Harich. Wonen, werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet uniek meer. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een woning kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De aanschafkosten komt tot stand a.d.h.v. velerlei onderdelen. Uiteraard het advies, de airco en de prijs van de plaatsing. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Tenslotte heb je te maken met een toenemend stroomverbruik en dus een iets hogere energienota. Houd rekening met plusminus €95 tot €290 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde systemen vragen meer stroom in vergelijking met de kleine modellen. De slimme airco’s van populaire merken als De’Longhi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt om en nabij de 1,60 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Harich. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman inspecteert o.a. compressor, koelvloeistof, verdamper, condensor.

Plaats een reactie