Airco Installatie De Blesse

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in De Blesse draagt bij aan extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal vind je belangrijke info over de beste soorten apparaten en een handig keuzeadvies. Eveneens vind je adressen van geschikte monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een ruimte plaatsen gebeurt al vanaf €1.325,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in De Blesse

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Meer en meer Nederlanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in De Blesse. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in De Blesse voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via onze vergelijker tref jij eenvoudig deskundige monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Onderzoek de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-de-blesse-8397

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Airco laten installeren? Kies voor een ervaren installatiebedrijf in De Blesse (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele montagepartners kunnen overal een duurzaam klimaatsysteem maken. Daarnaast kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In het onderstaande overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in De Blesse (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Peperga, Steggerda, De Hoeve, Vinkega, Boijl.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Koopman koel- en installatietechniekSteenwijkerweg 308397LDDe Blesse
VOF J. MengerMarkeweg 18397GHDe Blesse
Warmtetransport.nl BVDoldersumsestraat 128392MRBoijl
Lijst met airco montagebedrijven De Blesse vergelijken

Extra koeling in huis?

Ontvang offertes van de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis op kantoor of in een winkel. Er bestaan diverse soorten uitvoeringen die je kunt toepassen. Bijgaand bespreken we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op de website vind je ook meer info over: Ontwerp van de airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je kunt alles zelf installeren. Evenzeer is dit het meest goedkope systeem. De nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het toenemende energieverbruik. Ook moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Negatief effect: hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco De Blesse: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het split systeem bestaat uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco De Blesse: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De mogelijkheden tref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco’s vacumeren.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor thuis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Gemakkelijk te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor kantoren en winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1075. Een goedkoop airco systeem in De Blesse.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het heeft wel iets weg van radiatorverwarming. Is uitermate geschikt voor slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een merkbare koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1175.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabrieken / kantoren en winkels. Het is amper zichtbaar, extreem stil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1325.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco februari 2023 incl. installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in De Blesse kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten verschillen per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger dan als je een mobiele aircooler aanschaft. In de tabel tref je een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in De Blesse. Deze kostenindicaties zijn zonder jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeOmschrijvingKosten
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1185 – €1965
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2175 – €2995
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1155 – €2215
Mobiele airco’sVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€405 – €855
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€215 – €605
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in De Blesse.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco is gemakkelijk te bedienen middels een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een warm huis in de vakantieperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel de airco plaatsen door een vakkundige installateur in De Blesse. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo op een efficiënte manier een gebouw kunnen koelen & verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De uiteindelijke prijs is gebaseerd op een aantal bouwstenen. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de montage. Ook krijg je te maken met een onderhoudscontract. Daarnaast zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een iets hogere energienota. Dit schatten we op ongeveer €80 tot €285 per 12 maanden.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per type installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met de kleine modellen. De nieuwste airco’s van populaire merken als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem vraagt ruwweg 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren via een deskundig koudetechniek / airco specialist De Blesse. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist kijkt naar onderdelen als expansieventiel, verdamper, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie