Airco Installatie Vinkega

Wil je het graag koel houden in je woning? Een goed werkende airco kopen in Vinkega resulteert in een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Hier bekijk je nuttige informatie over de velerlei soorten oplossingen en bieden wij een handige keuzegids. Tevens tref je gegevens van lokale montagebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) kennen 2 units: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Vinkega

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomer kent toenemende temperaturen en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Vinkega. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Vinkega voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via dit portaal tref jij snel & eenvoudig bekwame vakmannen. Bekijk voor het beste advies eerst de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-vinkega-8393

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een gespecialiseerd installatiebedrijf in Vinkega (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installatiepartners kunnen overal het juiste klimaatsysteem maken. Voorts regelen ze onderhoud en service. In deze tabel vind je showrooms en airco monteurs in Vinkega (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Boijl, Noordwolde, Zandhuizen, Oosterstreek, Boschoord.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Ontvang offertes van de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. We onderscheiden meerdere modellen die geschikt kunnen zijn. Hieronder kan je aan de slag met kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Airco voor kleine ruimte.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Daarnaast is dit de meest goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze produceren veel geluid en de toenemende energierekening. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Vinkega: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze uitvoering heeft 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. De buitenste unit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Vinkega: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Duurzaam, energiezuinig en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties tref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco bijvullen.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor winkels en horeca. Te installeren vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Vinkega.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een constante gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1250.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1575.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2023 met plaatsen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Vinkega variëren enorm. De totale kosten kunnen afwijken per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Als de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan wanneer je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het overzicht hieronder check je een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Vinkega. De kosten zijn zonder het onderhouden van het systeem, reinigen en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortToelichtingInvestering
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1160 – €2015
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2150 – €2905
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1175 – €2220
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€380 – €890
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€165 – €610
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Vinkega.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten aan de hand van een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een heet appartement in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airco plaatsen door een goede installateur in Vinkega. Slapen, wonen en werken is dan een stuk aangenamer. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment veel voorkomend. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn handige installaties die zo met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De totale prijs wordt gebudgetteerd middels velerlei onderdelen. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de installatie. Daarbovenop komt nog het standaard onderhoud. Daarbij heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met €75 tot €265 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco varieert per systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele systemen hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van marktleiders als Carrier hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een standaard koelsysteem rekent zo’n 1,35 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik in huis airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Vinkega. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar compressor, verdamper, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie