Airco Installatie Boijl

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen van 2023? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Boijl draagt bij aan extra verkoeling thuis of op kantoor. Op Aircorevolutie.nl vind je concrete tips en info over de verscheidene soorten oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens bieden wij gegevens van geschikte installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast model bij je thuis laten installeren regel je al vanaf €1.275,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Boijl

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal Hollanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Boijl. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Boijl voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref jij snel en simpel ervaren monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Achterhaald de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-boijl-8392

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een airco laten installeren in een woning? Kies voor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Boijl (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installatiepartners kunnen onder alle omstandigheden het juiste klimaatsysteem integreren. Voorts regelen ze vacumeren, onderhoud en vullen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Boijl (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Noordwolde, Zandhuizen, Oosterstreek, Boschoord, Doldersum.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Warmtetransport.nl BVDoldersumsestraat 128392MRBoijl
GD Solar BVZuiderzeeweg 108356VVBlokzijl
Vledder las en koeltechniekHerenslagen 1178332APSteenwijk
Gegevens van airco montagebedrijven Boijl vergelijken

Een koelere woning?

Check de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, of op je werk. We onderscheiden diverse soorten systemen die kunnen worden geplaatst. In de volgende paragraaf behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Airco voor kantoor.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van kleinere ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je kunt alles zelf installeren. Evenzeer is het een betaalbare optie. De nadelen van monoblock: het geluid en het hoge stroomverbruik. Verder moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als bijgevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Boijl: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De unit aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Belangrijke pluspunten zijn een hoog koelvermogen, geen geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Boijl: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge capaciteit.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco plan.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te plaatsen, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Boijl.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de wand. Het lijkt een beetje op een klassieke verwarming radiator. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een beheersbare koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1250.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote kantoorpanden en winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1525.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2023 inclusief plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Boijl zijn heel divers. De onkosten fluctueren sterk per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. Wanneer een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele aircooler aanschaft. In de tabel verstrekken we een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Boijl. De prijzen zijn excl. onderhoud, reinigen en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeToelichtingInvestering
Split airco met buitenunitMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1180 – €2030
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2160 – €3000
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1125 – €2295
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€390 – €855
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €245 – €610
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Boijl.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco kan men activeren a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm appartement in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Boijl. Werken, leven en slapen is dan veel fijner. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren bijna de standaard. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – wanneer jij het wil – met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen koelen en verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De aanschafkosten wordt gebaseerd a.d.h.v. verschillende aspecten. Natuurlijk het advies, de airco en de tarieven voor de montage. Ook belangrijk: de kosten van het onderhoud. Ook heb je te maken met een toenemend stroomverbruik en dus een duurder energiecontract. Dit schatten we op om en nabij de €90 tot €255 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per type opstelling en capaciteit / koelvermogen. De grote multi-split modellen hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als Samsung zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een basis koelsysteem verbruikt zo’n 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Boijl. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar compressor, verdamper, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie