Airco Installatie Oosterstreek

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Oosterstreek levert een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Op Aircorevolutie.nl vind je bruikbare tips over de verschillende type systemen en een handig keuzeadvies. Ook verzamel je adres- en contactgegevens van plaatselijke installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat koele lucht kan blazen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airco in een ruimte installeren wordt al gedaan vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Oosterstreek

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Oosterstreek. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Oosterstreek voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via dit portaal zoek jij eenvoudig professionele montagebedrijven. Tip: bekijk eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Check de diverse installatietypes.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-oosterstreek-8388

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een deskundig installatiebedrijf in Oosterstreek (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installateurs kunnen onder alle omstandigheden een effectief klimaatsysteem aanleggen. Daarnaast kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In de tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Oosterstreek (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Boschoord, Doldersum, Wilhelminaoord, Nijensleek, Frederiksoord.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
GD Solar BVZuiderzeeweg 108356VVBlokzijl
Vledder las en koeltechniekHerenslagen 1178332APSteenwijk
Henk van Dijk Koudetechniek & AirconditioningStationsstraat 308331GKSteenwijk
Gegevens van airco montagebedrijven Oosterstreek vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Doe een aanvraag bij de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Je hebt de keuze uit diverse soorten producten die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco voor slaapkamer.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Mede is een kostentechnisch een interessante optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct gebruiksklaar, profiteer direct.
 • Mobiele airco Oosterstreek: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat bestaat uit twee units: een binnen- en een buitendeel. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnen in de woning wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijkste voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is een uitkomst voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is handig voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Oosterstreek: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een perfect koelvermogen.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco’s voor computerruimte.

Wandairco
Een functioneel klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Oosterstreek.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een aangename koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2023 inclusief plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Oosterstreek lopen zeer uiteen. De tarieven verschillen per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In het schema hierna tref jij een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Oosterstreek. De getoonde prijzen zijn excl. het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

SysteemBeschrijvingInvestering
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1190 – €2045
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2150 – €2915
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1115 – €2200
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€420 – €860
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€205 – €650
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Oosterstreek.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen kennen 2 units: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een erg heet huis in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan snel de airco installeren door een betrouwbare installateur in Oosterstreek. Het thuiswerken, slapen en recreëren is zo een stuk prettiger. Verder kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen koelen & verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De aanschafkosten wordt gebaseerd a.d.h.v. diverse factoren. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de montage. Vergeet niet het jaarlijkse onderhoud. Verder heb je te dealen met meer elektriciteitsgebruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van een €80 tot €275 op jaarbasis.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per type opstelling en capaciteit / koelvermogen. De grotere installaties zijn veel meer stroomvreters dan de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van populaire merken als LG zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een normaal koelsysteem benodigd ongeveer 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik ook zelf het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een ervaren koudetechniek / airco specialist Oosterstreek. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, expansieventiel, condensor, compressor.

Plaats een reactie