Airco Installatie Wolphaartsdijk

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Wolphaartsdijk draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Op deze website vind je concrete informatie over de verschillende type oplossingen en een uitgebreid keuzeadvies. Bovendien bekijk je adressen van regionale monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste split-airco in een pand plaatsen is al mogelijk vanaf €1.375,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Wolphaartsdijk

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Steeds meer mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Wolphaartsdijk. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Wolphaartsdijk voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via deze website tref je binnen no-time goede montagebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-wolphaartsdijk-4470

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil jij graag een airco laten installeren? Zoek hiervoor een bekwaam installatiebedrijf in Wolphaartsdijk (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende montagepartners kunnen op elke plek een effectief klimaatsysteem samenstellen. Bovendien kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In het onderstaande schema vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Wolphaartsdijk (gemeente Goes, provincie Zeeland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als s-Heer Arendskerke, Lewedorp, Nieuwdorp, Borssele, s-Heerenhoek.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Cool Green Solutions BVSmithweg 194462HCGoes
Koeltechnisch Installatiebedrijf GlerumIndustriestraat 134462EZGoes
Installatiebedrijf en Koeltechniek Van LiereColumbusweg 244462HBGoes
Opsomming met airco montagebedrijven Wolphaartsdijk vergelijken

Een koelere woning?

Check de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit verscheidene systemen die je kunt toepassen. Hieronder vind je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Zuinigste airco.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Bovendien is een kostentechnisch een interessante optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidshinder en je gebruikt vrij veel stroom. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg daarvan trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Wolphaartsdijk: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat bestaat uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is een uitkomst voor gebouwen met meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Wolphaartsdijk: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco opties.

Wandairco
Een zeer geschikt klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en andere werkruimtes. Geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Wolphaartsdijk.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een merkbare koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1275.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1575.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en hotels.

Goedkoopste airco oktober 2021 incl. plaasen

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Wolphaartsdijk lopen zeer uiteen. De onkosten verschillen per airconditioning methode en per installateur (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Wanneer er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de onderstaande tabel tref jij een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Wolphaartsdijk. De getoonde tarieven nemen de volgende zaken niet mee: onderhoudsinterval, navullen en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortOmschrijvingInvestering
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1175 – €1970
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2215 – €2990
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1125 – €2225
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €380 – €850
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€240 – €635
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Wolphaartsdijk.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner kan men activeren a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een warm huis in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Laat dan snel een airco plaatsen door een professionele installateur in Wolphaartsdijk. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel normaal. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – met minimaal elektriciteitsgebruik een plek kunnen verwarmen en koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De totale prijs wordt bepaald door een aantal onderdelen. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de montage. Daarbij komt nog het standaard onderhoud. In aanvulling daarop krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik wat resulteert in een hogere energierekening. Dit schatten we op plusminus €80 tot €290 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wisselt per systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde modellen zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De nieuwste airco’s van a-merken als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een normaal koelsysteem rekent rond de 1,60 KW stroom per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik in huis de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Wolphaartsdijk. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist controleert onder andere naar compressor, koelvloeistof, condensor, verdamper.

Plaats een reactie