Airco Installatie Goes

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Goes levert een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Via onze adviseurs tref je handige tips en adviezen over de diverse type toepassingen en bieden wij een handige keuzegids. Ook check je gegevens van regionale specialisten en installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco bij je thuis laten plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Goes

De temperaturen in Nederland veranderen flink. We hebben structureel warmere zomers en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal Hollanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Goes. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Goes voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker bekijk je snel & eenvoudig gecertificeerde installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-goes-4463

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Airco laten installeren? Kies voor een vakbekwaam installatiebedrijf in Goes (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde monteurs kunnen in elke gewenste ruimte een duurzaam klimaatsysteem aanbrengen. Voorts staan ze open voor groot onderhoud en reparatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref jij showrooms en airco monteurs in Goes (gemeente Goes, provincie Zeeland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Borsele, Kapelle, Reimerswaal, Vlissingen, Veere.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Cool Green Solutions BVSmithweg 194462HCGoes
Koeltechnisch Installatiebedrijf GlerumIndustriestraat 134462EZGoes
Installatiebedrijf en Koeltechniek Van LiereColumbusweg 244462HBGoes
Adresgegevens van airco montagebedrijven Goes vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Vergelijk de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Er zijn diverse modellen die men kan installeren. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Vullen van de airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de koeling van kleine plekken, meestal als een tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Evengoed is het een voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Bovendien moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Systeem is snel aangesloten, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Goes: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het split systeem kent twee hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijkste voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is handig voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is ideaal voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Goes: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluid de gehele woning koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod tref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Warmtepomp.

Wandairco
Een zeer geschikt klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Wordt hoog aan de muur geplaatst (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak geadviseerd voor slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Goes.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Een uitkomst voor slaap- en woonkamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een constante koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1175.

Plafond airco
Ideaal voor fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1375.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en hotels.

Goedkoopste airco september 2021 incl. monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Goes variëren enorm. De prijzen fluctueren sterk per airconditioning methode en per installatiepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. Als de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan als je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het bijgaande overzicht geven we een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Goes. Deze kostenindicaties zijn exclusief jaarlijks onderhoud, schoonmaakkosten en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemToelichtingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1190 – €1960
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2180 – €2945
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1195 – €2225
Mobiele airco’sEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €355 – €810
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €160 – €685
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Goes.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen bestaan uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet appartement in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco monteren door een goede installateur in Goes. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet uniek meer. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier een huis kunnen verwarmen & koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De aanschafkosten komt tot stand a.d.h.v. een aantal onderdelen. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de montage. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. Verder krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met gemiddelde €95 tot €280 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per type opstelling en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grote multi-split modellen vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met de kleine modellen. De slimme airco’s van populaire merken als Samsung zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem verbruikt circa 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in de woning de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen door een ervaren koudetechniek / airco specialist Goes. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman checkt o.a. verdamper, koelvloeistof, condensor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie