Airco Installatie Weelde

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Weelde draagt bij aan een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Op deze website tref je concrete tips over de verschillende soorten producten in België en een handig keuzeadvies. Verder verzamel je gegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast apparaat in de woning installeren wordt al gedaan vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Weelde

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Steeds meer huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Weelde. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Weelde voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk jij snel vakbekwame vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook vast of mobiele airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-weelde-2381

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een deskundig installatiebedrijf in Weelde (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installateurs mogen in alle ruimtes een duurzaam klimaatsysteem aanleggen. Daarnaast staan ze open voor het onderhoud en afvullen. In het overzicht hieronder bekijk je showrooms en airco monteurs in Weelde (gemeente Ravels, provincie Antwerpen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Vlimmeren, Meerle, Wortel, Minderhout, Meer.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vergelijk de interessantste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een appartement / huis of werkomgeving. We onderscheiden diverse apparaten die je kunt toepassen. Hieronder lees je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: MV-systemen.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Tevens is het qua kosten een interessante investering. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze maken relatief veel geluid en de toenemende energierekening. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Ready to go systeem, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Weelde: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het split systeem bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit kan overal worden opgehangen. Belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Weelde: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Geluidsarm het hele huis koel houden.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De verschillende opties bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco’s voor computerruimte.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Eenvoudig te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor winkels, de horeca of kantoren. Aanschaf + montage vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Weelde.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Ideaal voor slaap- en woonkamers of kleinere kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een constante koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1350.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabriekshallen en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, heel stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1450.

VRF airco’s
Is relevant voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en datacentra.

Goedkoopste airco maart 2023 met installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Weelde zijn nogal verschillend. De totale kosten verschillen per soort airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de tabel hieronder vind jij de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Weelde. De getoonde tarieven houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. Eventueel kan je ook huren.

SysteemBeschrijvingTarieven
Single split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1205 – €1995
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2180 – €2905
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1165 – €2245
Mobiele airco’sVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€370 – €830
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €180 – €680
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Weelde.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen kennen 2 componenten: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is te gebruiken aan de hand van de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een extreme heet huis in de zomer en wil je wat verkoeling? Neem dan snel contact op en laat de airco installeren door een professionele installateur in Weelde. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen verwarmen & koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De aanschafkosten wordt berekend a.d.h.v. vele onderdelen. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de montagekosten. Vergeet niet het standaard onderhoud. Ook noemen we nog een grotere stroomvraag en dus een iets hogere energienota. Dit schatten we op een €70 tot €280 op jaarbasis.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per type systeem en rendement / koelvermogen. De zware systemen vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als Samsung hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een gangbaar koelsysteem verbruikt ruwweg 1,40 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in huis airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Weelde. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. De vakman kijkt bijv. naar compressor, koelvloeistof, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie