Airco Installatie Borsele

Zoek je verkoeling en comfort in de zomer? Een airco kopen in Borsele kan enorm helpen voor een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker lees je handige tips en adviezen over de velerlei type producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens faciliteren we adressen van regionale specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en binnengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat in huis in plaatsen is al mogelijk vanaf €1.375,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Borsele

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomer kent toenemende temperaturen en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal Hollanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Borsele. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Borsele voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via deze website zoek je binnen no-time erkende vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook vast of mobiele airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Achterhaald de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-borsele-4451

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Airco laten installeren? Laat dit doen door een professioneel installatiebedrijf in Borsele (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige monteurs kunnen overal een geschikt klimaatsysteem installeren. Tevens staan ze open voor vacumeren, onderhoud en vullen. In onderstaand overzicht vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Borsele (gemeente Borsele, provincie Zeeland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Kapelle, Reimerswaal, Vlissingen, Veere, Middelburg.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Sohier & Rietveld Zeeland KoeltechniekFinlandweg 64389PKRitthem
Koel & Verwarmings Technieken ZeelandRuys de Beerenbrouckstr 84384ETVlissingen
Cito WTW Installatie & OnderhoudCallenfelsstraat 14381TEVlissingen
Schema met airco montagebedrijven Borsele vergelijken

Een koelere woning?

Vergelijk de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur thuis of op kantoor. Er bestaan meerdere units die geschikt kunnen zijn. In de volgende paragraaf check je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Ontwerp van de airco.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Evenzo is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: veel “lawaai” en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Zodoende ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Borsele: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het split systeem bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hele goede koelefficiëntie, geen geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor het koelen van meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Borsele: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Geluidsarm verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Klimaatbeheersing.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Zonder problemen te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in kantoorgebouwen of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Borsele.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Vaak wordt dit geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een prettige koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1125.

Plafond airco
Ideaal voor grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1350.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en datacentra.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Borsele lopen zeer uiteen. De totale kosten variëren per categorie airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen prijsbepalend. Als je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het onderstaande overzicht tref je de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatiebij een airco bedrijf in Borsele. Deze kostenindicaties houden geen rekening met periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemToelichtingPrijsindicatie
Split-aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1235 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2145 – €2950
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1135 – €2245
Mobiele airco’sEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €405 – €835
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €185 – €640
Lijst met de kosten van airconditioning in Borsele.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen kennen 2 units: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem kan men activeren a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een heet appartement in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Neem dan snel contact op en laat de airco monteren door een vakkundige installateur in Borsele. Wonen, werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die zo op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De all-in prijs wordt vastgesteld door meerdere onderdelen. Natuurlijk het advies, de airco en de installatiekosten. Als tweede heb je het benodigde onderhoud. Tevens krijg je te maken met een stijgend energieverbruik en daarbij een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Gemiddeld betaal je gemiddelde €80 tot €315 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per type systeem en koelvermogen. De systemen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom in vergelijking met de kleine modellen. De nieuwste airco’s van populaire merken als Panasonic werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem vraagt zo’n 1,35 KW elektriciteit per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om een jaarlijkse een inspectie in te plannen via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Borsele. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist inspecteert o.a. condensor, verdamper, koelvloeistof, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie