Airco Installatie s-Heer Hendrikskinderen

Wil jij een aangenaam en koel huis in je woning? De juiste airco kopen in s-Heer Hendrikskinderen draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website faciliteren we uitgebreide tips en adviezen over de verschillende soorten oplossingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Eveneens vind je contact- en adresgegevens van regionale monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat dat je hele woning kan koelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en een binnendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in huis installeren kan al vanaf €1.225,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in s-Heer Hendrikskinderen

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Steeds meer mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in s-Heer Hendrikskinderen. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in s-Heer Hendrikskinderen voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker bekijk jij eenvoudig de beste installateurs. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende type installaties.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-s-heer-hendrikskinderen-4472

Monteurs en installateurs uit de regio
Een airco laten installeren in huis? Kies dan een gecertificeerd installatiebedrijf in s-Heer Hendrikskinderen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installatie experts kunnen onder alle omstandigheden een duurzaam klimaatsysteem installeren. Bovendien regelen ze onderhoud en service. In de lijst hieronder zoek je showrooms en airco monteurs in s-Heer Hendrikskinderen (gemeente Goes, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Wolphaartsdijk, s-Heer Arendskerke, Lewedorp, Nieuwdorp, Borssele.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Cool Green Solutions BVSmithweg 194462HCGoes
Koeltechnisch Installatiebedrijf GlerumIndustriestraat 134462EZGoes
Installatiebedrijf en Koeltechniek Van LiereColumbusweg 244462HBGoes
Schema met airco montagebedrijven s-Heer Hendrikskinderen vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Bekijk de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er bestaan een aantal verschillende units die je kunt kiezen. In onderstaande tekst check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Stilste airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine ruimte, of als tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Evenzo is dit de meest goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: een hoog geluidsniveau en het hoge energieverbruik. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco s-Heer Hendrikskinderen: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant kent twee hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco s-Heer Hendrikskinderen: Geplaatst op een vaste plek.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Verplaatsbare airco.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Snel te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in s-Heer Hendrikskinderen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan een radiator. Een uitkomst voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een beheersbare gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en horeca en retail. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1525.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en hotels.

Goedkoopste airco oktober 2021 met installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in s-Heer Hendrikskinderen zijn nogal verschillend. De tarieven variëren per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het bijgesloten overzicht geven wij een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in s-Heer Hendrikskinderen. Deze kostenindicaties zijn zonder het onderhoud, vullen en vacumeren en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ModelBeschrijvingKosten
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1210 – €2020
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2195 – €2925
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1190 – €2215
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €450 – €865
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €190 – €645
Tabel met de tarieven van airconditioning in s-Heer Hendrikskinderen.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem is te gebruiken a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een warm huis in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in s-Heer Hendrikskinderen. Wonen, slapen en werken kan dan stukken comfortabeler. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel gewoon. De populaire airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen koelen & verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De totale prijs kan men berekenen met meerdere onderdelen. Natuurlijk het advies, de airco en de tarieven voor de plaatsing. Ook krijg je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Verder heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een hogere energierekening. Houd rekening met gemiddelde €95 tot €315 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per type systeem en rendement / koelvermogen. De grote multi-split modellen verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als De’Longhi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt grofweg 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist s-Heer Hendrikskinderen. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman kijkt naar onderdelen als verdamper, compressor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie