Airco Installatie Hurdegaryp

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2023? Een airco kopen in Hurdegaryp zorgt voor extra verkoeling in een woning of kantoorpand. Op dit portaal faciliteren we goede tips en informatie over de meest gebruikte soorten producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens tref je contact- en adresgegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.225,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Hurdegaryp

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomer kent toenemende temperaturen en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Opvallend veel mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Hurdegaryp. Slapen, wonen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Hurdegaryp voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Op deze pagina check je binnen no-time erkende installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-hurdegaryp-9254

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Ga je een airco laten installeren? Laat dit doen door een bekwaam installatiebedrijf in Hurdegaryp (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele montagepartners kunnen in elke woning / kantoor een effectief klimaatsysteem maken. Bovendien zijn ze te bereiken voor onderhoud en service. In de onderstaande tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Hurdegaryp (gemeente Tytsjerksteradiel, provincie Friesland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Burgum, Frieschepalen, Siegerswoude, Ureterp, Olterterp.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Check de beste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, of op je werk. Er bestaan een aantal verschillende units die je kunt toepassen. Hieronder vind je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco opties.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van kleinere ruimtes, / plaatselijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Eveneens is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: veel “lawaai” en het hoge stroomverbruik. Verder heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, gelijk effect.
 • Mobiele airco Hurdegaryp: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 elementen: een binnen- en buitengedeelte. De buitenste unit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. Het gemak zit ‘m in een hele goede koelefficiëntie, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Hurdegaryp: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De meest populaire opties vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco zonder buitenunit.

Wandairco
Een praktisch klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te monteren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor winkels, de horeca of kantoren. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Hurdegaryp.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de wand. Het heeft wel iets weg van radiatorverwarming. Ideaal voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een constante koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1375.

Plafond airco
Een uitkomst voor grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, heel stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1325.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco maart 2023 met monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Hurdegaryp zijn heel divers. De prijzen zijn weer anders per soort airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In de situatie waarbij er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het onderstaande schema verstrekken we een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Hurdegaryp. Deze kostenindicaties houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, reinigen en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortToelichtingKosten
Split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1195 – €2035
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2150 – €2910
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1105 – €2245
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €405 – €870
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€170 – €645
Tabel met de tarieven van airconditioning in Hurdegaryp.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco is te gebruiken a.d.h.v. een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg hete woning in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval de airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Hurdegaryp. Thuiswerken, slapen en leven is zo een stuk prettiger. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren veel voorkomend. De populaire airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De aanschafkosten wordt gebaseerd a.d.h.v. velerlei posten. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de montagekosten. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Daarbij krijg je te maken met een stijgend energieverbruik met als bijgevolg een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je plusminus €90 tot €285 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per soort systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De zware modellen hebben meer stroom nodig dan eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als LG hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een normaal koelsysteem benodigd bij benadering 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Hurdegaryp. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, condensor, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie