Airco Installatie s-Heer Arendskerke

Wil jij een aangenaam en koel huis in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in s-Heer Arendskerke draagt bij aan extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl tref je vakkundige informatie over de diverse soorten modellen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Bovendien tref je gegevens van – in de buurt actieve – specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een ruimte installeren gebeurt al vanaf €1.325,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in s-Heer Arendskerke

Het Nederlandse klimaat wordt anders. In de zomer nemen de temperaturen toe en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groeiend aantal woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in s-Heer Arendskerke. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in s-Heer Arendskerke voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind jij zonder gedoe geschikte installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-s-heer-arendskerke-4458

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Airco laten installeren? Ga altijd in zee met een professioneel installatiebedrijf in s-Heer Arendskerke (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige montagepartners kunnen overal een efficiënt klimaatsysteem aanleggen. Bovendien zorgen zij voor het benodigde onderhoud. In het onderstaande overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in s-Heer Arendskerke (gemeente Goes, provincie Zeeland). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Lewedorp, Nieuwdorp, Borssele, s-Heerenhoek, Heinkenszand.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Sohier & Rietveld Zeeland KoeltechniekFinlandweg 64389PKRitthem
Koel & Verwarmings Technieken ZeelandRuys de Beerenbrouckstr 84384ETVlissingen
Cito WTW Installatie & OnderhoudCallenfelsstraat 14381TEVlissingen
Schema met airco montagebedrijven s-Heer Arendskerke vergelijken

Verkoeling in huis?

Doe een aanvraag bij de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen velerlei soorten apparaten waar je uit kunt kiezen. In het volgende overzicht bieden wij een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Je vindt op de site ook meer info over: Beste airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Positief aspect is dat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Tevens is het een betaalbare optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Verder moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Negatief effect: hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco s-Heer Arendskerke: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het split systeem kent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Een vaak gekozen systeem vanwege een uitstekend koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco s-Heer Arendskerke: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Airco acties.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te plaatsen, werkt in alle ruimtes, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook een optie voor kantoren en winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in s-Heer Arendskerke.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan een radiator. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een fijne koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1300.

Plafond airco
Ideaal voor grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1575.

VRF airco’s
Is relevant voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco oktober 2021 inclusief installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in s-Heer Arendskerke liggen nogal uiteen. De tarieven verschillen per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele aircooler aanschaft. In de tabel check jij een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in s-Heer Arendskerke. De prijzen zijn excl. periodiek onderhoud, vullen en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

SysteemOmschrijvingOnkosten
Split airco met buitenunitVast systeem met binnen- en buitenunit.€1175 – €2000
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2220 – €2995
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1150 – €2250
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €360 – €875
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€250 – €665
Lijst met de geschatte kosten van airconditioning in s-Heer Arendskerke.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten door middel van een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet huis in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct zo’n airconditioner plaatsen door een professionele installateur in s-Heer Arendskerke. Thuiswerken, slapen en leven wordt een stuk aangenamer. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet speciaal meer. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een huis kunnen verwarmen en koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De prijs kan men berekenen met diverse onderdelen. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de plaatsing. Vergeet niet de kosten van het onderhoud. Tenslotte krijg je te maken met een stijgend energieverbruik met als resultaat een duurder energiecontract. Dit schatten we op een €85 tot €270 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per soort systeem en capaciteit / koelvermogen. De zware systemen gebruiken veel meer stroom vergeleken met de kleine modellen. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Toshiba werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een normaal koelsysteem rekent rond de 1,35 KW stroom per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een deskundig koudetechniek / airco specialist s-Heer Arendskerke. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur checkt o.a. expansieventiel, koelvloeistof, verdamper, compressor.

Plaats een reactie