Airco Installatie Ameland

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Ameland biedt een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Op Aircorevolutie.nl verzamel je praktische info over de verscheidene type modellen en een uitgebreid keuzeadvies. Ook bieden wij adres- en contactgegevens van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast systeem in een ruimte plaatsen kan al vanaf €1.350,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Ameland

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomers worden steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Ameland. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Ameland voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via onze website vind je snel & eenvoudig lokale montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-ameland-9164

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een bekwaam installatiebedrijf in Ameland (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een duurzaam klimaatsysteem maken. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het onderstaande schema vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Ameland (gemeente Ameland, provincie Friesland). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Noardeast-Fryslân, Tytsjerksteradiel, Leeuwarden, Vlieland, Terschelling.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
FHT Filter- & AfzuigtechniekNijbuorren 209145RLTernaard
WTRD Techno Service BVKolkensloane 1/A9114AGDriezum
Contactgegevens van airco montagebedrijven Ameland vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Vergelijk de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. We kennen velerlei soorten systemen die je kunt kiezen. In de volgende paragraaf kan je aan de slag met een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Klimaatsysteem.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Bovendien is dit de meest goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Ameland: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het split systeem bestaat uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gekozen voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is handig voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Ameland: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Vaste Airco.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te monteren, werkt in alle ruimtes, laag geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1125. Een goedkoop airco systeem in Ameland.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt in de basis erg op een normale verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een constante gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1450.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Vaak gebruikt in sportscholen en onderwijs.

Goedkoopste airco november 2022 met plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Ameland zijn heel divers. De totale kosten wisselen per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan wanneer je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de tabel check jij een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Ameland. De getoonde kosten nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SoortOmschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1210 – €1990
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2225 – €2985
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1180 – €2200
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €450 – €840
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€210 – €605
Tabel met de prijzen van airconditioning in Ameland.

Top-10 merken november 2022

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s kennen 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner kan men activeren middels een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een warme woning in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Ameland. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags bijna de standaard. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een appartement kunnen koelen of verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De prijs wordt gebudgetteerd middels verschillende aspecten. Om te beginnen het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de plaatsing. Vergeet niet het standaard onderhoud. Verder krijg je te maken met een stijgend energieverbruik wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met een €90 tot €255 per kalenderjaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De systemen voor meerdere ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van populaire merken als De’Longhi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem gebruikt ongeveer 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in de woning het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Ameland. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De specialist kijkt naar onderdelen als expansieventiel, compressor, condensor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie