Airco Installatie Oudemirdum

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Oudemirdum biedt een comfortabel binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op deze website bekijk je handige tips en info over de diverse type toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast verstrekken wij contactgegevens van – in de buurt actieve – specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat dat koele lucht kan blazen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en binnengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airco in een ruimte installeren is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Oudemirdum

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal Nederlanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Oudemirdum. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Oudemirdum voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via dit portaal bekijk je zonder gedoe gecertificeerde montagebedrijven. Tip: bekijk eerst de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het installeren? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-oudemirdum-8576

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit doen door een vakbekwaam installatiebedrijf in Oudemirdum (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een uitstekend klimaatsysteem integreren. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor bijvullen en algemeen onderhoud. In deze tabel vind jij showrooms en airco monteurs in Oudemirdum (gemeente De Fryske Marren, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Bakhuizen, Mirns, Rijs, Harich, Nijemirdum.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Offertes van de beste experts uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. We onderscheiden diverse systemen die men kan installeren. In het volgende overzicht lees je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Vullen van de airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze maken relatief veel geluid en de toenemende energierekening. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Ready to go systeem, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Oudemirdum: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering kent 2 units: een buiten- en een binnendeel. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gebruikt bij zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is een uitkomst voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Oudemirdum: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluid de gehele woning koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Op de website tref je ook meer info over: Wat is een airco?.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Zonder problemen te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1300. Een goedkoop airco systeem in Oudemirdum.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het heeft wel iets weg van radiatorverwarming. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een aangename koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350.

Plafond airco
Ideaal voor fabriekshallen en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2024 incl. installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Oudemirdum zijn heel divers. De onkosten kunnen afwijken per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. Als er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In onderstaand overzicht verstrekken wij de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten incl. montage bij een airco bedrijf in Oudemirdum. De kosten zijn exclusief onderhoud, schoonmaakkosten en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeOmschrijvingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1230 – €2030
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2210 – €2965
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1125 – €2220
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €385 – €880
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €230 – €665
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Oudemirdum.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen door middel van een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een heet huis in de zomerse maanden en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat een airco monteren door een betrouwbare installateur in Oudemirdum. Thuiswerken, slapen en leven gaat op deze manier een stuk prettiger. Bovendien zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen wat we steeds meer zien. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die zo op een efficiënte manier een huis kunnen verwarmen en koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs wordt bepaald door diverse factoren. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de plaatsingskosten. Verder heb je te maken met het benodigde onderhoud. Daarnaast krijg je te maken met een stijgend energieverbruik met als bijgevolg een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je om en nabij de €80 tot €290 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per type systeem en koelvermogen. De zware systemen gebruiken veel meer stroom vergeleken met de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als De’Longhi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt bij benadering 1,45 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Oudemirdum. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, compressor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie