Airco Installatie Oldeouwer

Wil jij een aangenaam en koel huis in je woning? Een airco kopen in Oldeouwer draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Hier vind je praktische tips en info over de verscheidene type producten en bieden wij een handige keuzegids. Bovendien bekijk je contactgegevens van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen en buiten deel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten plaatsen gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Oldeouwer

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomer kent toenemende temperaturen en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Opvallend veel consumenten kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Oldeouwer. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Oldeouwer voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker bekijk jij eenvoudig erkende montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-oldeouwer-8515

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een ervaren installatiebedrijf in Oldeouwer (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze professionele montagepartners kunnen overal een milieuvriendelijk klimaatsysteem installeren. Verder dragen ze zorg voor het benodigde onderhoud. Hieronder in de tabel vind je showrooms en airco monteurs in Oldeouwer (gemeente De Fryske Marren, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Ouwster-Nijega, Ouwsterhaule, Broek, Goingarijp, Delfstrahuizen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Kom in contact met de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Je kunt kiezen uit diverse systemen die men kan installeren. In de volgende paragraaf bieden wij nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Aankooptips.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is een kostentechnisch een interessante optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsproductie en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Negatief effect: hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco Oldeouwer: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Dit model bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het binnengedeelte plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge koelcapaciteit, slechts weinig lawaai in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Oldeouwer: Vast element in de woning.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Voordeligste airco.

Wandairco
Een handig klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Simpel te monteren, past in praktische elke plek, laag geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1050. Een goedkoop airco systeem in Oldeouwer.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt in de basis erg op een normale verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een aangename koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1025.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en scholen.

Goedkoopste airco juni 2023 incl. plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Oldeouwer laten een grote variatie zien. De tarieven wisselen per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is de capaciteit / koelvermogen bepalend voor de prijs. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In deze tabel vind jij een actuele prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Oldeouwer. De getoonde tarieven zijn exclusief jaarlijks onderhoud, navullen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortOmschrijvingTarieven
Split-systeemVast systeem met binnen- en buitenunit.€1205 – €2000
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2145 – €2920
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1150 – €2245
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €450 – €830
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€165 – €635
Lijst met de prijzen van airconditioning in Oldeouwer.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco is gemakkelijk te bedienen via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een warme woning in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Laat dan direct de airco plaatsen door een goede installateur in Oldeouwer. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een plek kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De all-in prijs kan men berekenen met diverse onderdelen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de plaatsing. Ook belangrijk: het jaarlijkse onderhoud. Ook zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan gemiddelde €95 tot €265 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per soort systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware systemen zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van marktleiders als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een normaal koelsysteem vraagt grofweg 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om een jaarlijkse het systeem te laten inspecteren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Oldeouwer. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur kijkt o.a. naar compressor, expansieventiel, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie