Airco Installatie Sint Nicolaasga

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warme dagen van 2023? Een airco kopen in Sint Nicolaasga levert jou een aangenaam binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs verstrekken wij bruikbare info over de beste producten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Bovendien check je de gegevens van – in de omgeving werkzame – installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste split-airco in een ruimte plaatsen regel je al vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Sint Nicolaasga

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal Nederlanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Sint Nicolaasga. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Sint Nicolaasga voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze website zoek je snel & eenvoudig lokale installateurs. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-sint-nicolaasga-8521

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies voor een vakbekwaam installatiebedrijf in Sint Nicolaasga (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een effectief klimaatsysteem installeren. Verder staan ze open voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het onderstaande overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Sint Nicolaasga (gemeente De Fryske Marren, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Scharsterbrug, Doniaga, Oldeouwer, Ouwster-Nijega, Ouwsterhaule.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Check de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Er bestaan diverse uitvoeringen die mogelijk interessant zijn. Bijgaand behandelen we meer info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Airco vergelijken.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzeer is het qua kosten een interessante investering. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsoverlast en het toenemende energieverbruik. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Sint Nicolaasga: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant bestaat uit 2 elementen: een buiten- en een binnendeel. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijkste voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is handig voor het koelen van meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Sint Nicolaasga: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. Dezestaan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Stilste airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Snel te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Sint Nicolaasga.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het lijkt een beetje op een normale verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een constante koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1100.

Plafond airco
Perfect voor fabrieken / kantoren en winkels. Bijna niet zichtbaar, erg stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1425.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn sportscholen en onderwijs.

Goedkoopste airco september 2023 met plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Sint Nicolaasga zijn heel divers. De kosten variëren per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger dan als je een mobiele aircooler aanschaft. In deze tabel verstrekken wij een indicatie van prijzen voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Sint Nicolaasga. De tarieven zijn zonder het onderhoud, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

SysteemBeschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1185 – €2025
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2180 – €2930
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1180 – €2210
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€405 – €835
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€225 – €665
Schema met de prijzen van airconditioning in Sint Nicolaasga.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste modellen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco is te gebruiken middels een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij dus last van een erg hete woning in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner plaatsen door een professionele installateur in Sint Nicolaasga. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel gewoon. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen verwarmen of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De aanschafkosten hangt af van diverse onderdelen. Om te beginnen het advies, de aanschafprijs van de airco en de montagekosten. Daarbovenop komt nog de kosten van het onderhoud. Als laatste krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik en dus een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan ongeveer €85 tot €260 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per soort systeem en capaciteit / koelvermogen. De professionele systemen zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De moderne airco’s van de bekende merken als Panasonic hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem vraagt rond de 1,45 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om een jaarlijkse het systeem te laten inspecteren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Sint Nicolaasga. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. condensor, expansieventiel, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie