Airco Installatie Haler

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2023? Een goed werkende airco kopen in Haler zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze website verstrekken wij waardevolle tips en adviezen over de velerlei soorten apparaten en een handig keuzeadvies. Daarnaast check je contact- en adresgegevens van plaatselijke monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en binnenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast apparaat in een ruimte installeren kan al vanaf €1.375,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Haler

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Haler. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Haler voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina check jij eenvoudig erkende vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-haler-6012

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil je een airco laten installeren? Kies voor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Haler (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen onder alle omstandigheden een duurzaam klimaatsysteem maken. Bovendien regelen ze vacumeren, onderhoud en vullen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref jij showrooms en airco monteurs in Haler (gemeente Leudal, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Ell, Kessel, Maasbree, Baarlo, Helden.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Kom in contact met de aantrekkelijkste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een appartement / huis of werkomgeving. Je hebt de keuze uit allerlei modellen die men kan installeren. Bijgaand tref je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Afzuigsysteem.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het bij binnenkomst direct werkt. Je kunt alles zelf installeren. Evengoed is dit de meest goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze produceren veel geluid en het hoge energieverbruik. Daarnaast moet er altijd een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg daarvan komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Haler: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Dit model bestaat uit 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning kan je plaatsen waar je wil. De voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, slechts weinig lawaai in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Haler: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De verschillende opties kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Beste airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Haler.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Perfect voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een prettige koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1075.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, het kost geen ruimte en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Compleet geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Vaak gebruikt in fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco december 2023 incl. monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Haler zijn heel divers. De totale kosten wisselen per airconditioning methode en per installateur (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger dan wanneer jij een mobiele aircooler aanschaft. In het volgende schema verstrekken we een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Haler. Deze kostenindicaties zijn excl. het onderhoud, vullen en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeBeschrijvingOnkosten
Single split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1225 – €2005
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2175 – €2920
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1180 – €2300
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €440 – €850
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€190 – €680
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Haler.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem is aan te zetten door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een heet appartement in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner installeren door een professionele installateur in Haler. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een appartement kunnen verwarmen & koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De all-in prijs wordt bepaald door vele posten. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de installatie. Ook krijg je te maken met de kosten van het onderhoud. Tenslotte moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Dit schatten we op €95 tot €270 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco is anders per type installatie en koelvermogen. De modellen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom dan de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van veel verkochte merken als Samsung zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem vraagt ongeveer 1,40 KW elektriciteit per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik in huis het onderhoud van de airco doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Haler. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman controleert onder andere naar koelvloeistof, condensor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie