Airco Installatie Garnwerd

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Garnwerd levert jou een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Via onze airco-vergelijker verstrekken wij praktische tips over de velerlei type systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens tref je adressen van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast model in een appartement plaatsen kan al vanaf €1.350,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Garnwerd

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Garnwerd. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Garnwerd voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker zoek je probleemloos bekwame vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-garnwerd-9893

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vaste airco laten installeren? Ga altijd in zee met een vakkundig installatiebedrijf in Garnwerd (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een efficiënt klimaatsysteem samenstellen. Ook zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In het overzicht hieronder zoek je showrooms en airco monteurs in Garnwerd (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Feerwerd, Ezinge, Saaksum, Lauwerzijl, Niehove.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Bekijk de populairste specialisten uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, of op je werk. Je hebt de keuze uit verscheidene systemen waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Tijdelijk huren airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Eveneens is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid dat het systeem produceert en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Verder heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct plug & play, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Garnwerd: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem heeft 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het gedeelte aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gebruikt bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Garnwerd: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Op de website tref je ook meer info over: Koelvermogen.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Probleemloos te monteren, werkt in alle ruimtes, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1200. Een goedkoop airco systeem in Garnwerd.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt in de basis erg op verwarming of radiator aan de wand. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een merkbare koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1025.

Plafond airco
Een uitkomst voor grotere kantoren en horeca en retail. Het is optisch mooi weggewerkt, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1375.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2024 met plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Garnwerd kunnen flink uiteen lopen. De prijzen wisselen per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder dan in het geval je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de onderstaande tabel verstrekken wij een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Garnwerd. De getoonde kosten zijn exclusief jaarlijks onderhoud, schoonmaakkosten en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeBeschrijvingKosten
Split-systeemEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1190 – €2005
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2165 – €2985
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1105 – €2260
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €445 – €845
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€210 – €600
Lijst met de prijzen van airconditioning in Garnwerd.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een extreme heet huis in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval een airco monteren door een vakkundige installateur in Garnwerd. Wonen, slapen en werken is dan veel fijner. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen bijna de standaard. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die zo op een energiezuinige manier een huis kunnen verwarmen of koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De totale prijs hangt af van velerlei aspecten. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de installatie. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Tevens noemen we nog een grotere stroomvraag met als resultaat een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van gemiddelde €95 tot €300 per 12 maanden.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grote multi-split modellen gebruiken veel meer stroom vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Mitsubishi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een doorsnee koelsysteem gebruikt plusminus 1,40 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in de woning de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Garnwerd. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar verdamper, koelvloeistof, condensor, compressor.

Plaats een reactie