Airco Installatie Nieuw-Roden

Wil jij een aangenaam en koel huis in de zomer? Een airco kopen in Nieuw-Roden levert een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze airco-vergelijker vind je nuttige informatie over de verschillende soorten toepassingen en een handig keuzeadvies. Mede tref je gegevens van lokale monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco in een ruimte plaatsen kan al vanaf €1.275,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Nieuw-Roden

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal woningbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Nieuw-Roden. Wonen, werken en slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Nieuw-Roden voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk jij snel en simpel bekwame installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Ontdek de mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-nieuw-roden-9311

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Laat dit doen door een erkend installatiebedrijf in Nieuw-Roden (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele montagepartners kunnen onder alle omstandigheden een gedegen klimaatsysteem maken. Voorts regelen ze vacumeren, onderhoud en vullen. In het schema hierna vind je showrooms en airco monteurs in Nieuw-Roden (gemeente Noordenveld, provincie Drenthe). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Alteveer, Roderesch, Lieveren, Roden, Zwagerbosch.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Vind de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden diverse soorten producten die geschikt kunnen zijn. Hieronder check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Beste plek voor een airco.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Mede is een kostentechnisch een interessante optie. De nadelen van monoblock: veel “lawaai” en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Nieuw-Roden: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De unit aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De meest genoemde voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is een uitkomst voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Nieuw-Roden: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge koelcapaciteit.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De mogelijkheden tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco huren.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoren en winkels. Geïnstalleerd vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Nieuw-Roden.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een prettige koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, extreem stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1425.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco april 2024 met installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Nieuw-Roden zijn nogal verschillend. De onkosten wisselen per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen essentieel. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het overzicht hieronder check je een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Nieuw-Roden. De tarieven houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductBeschrijvingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1215 – €2040
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2130 – €2950
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1110 – €2290
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€380 – €800
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€190 – €630
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Nieuw-Roden.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warme woning in juni tot september en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Nieuw-Roden. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig bijna de standaard. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen verwarmen en koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De prijs wordt bepaald door verschillende aspecten. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de montagekosten. Vergeet niet de kosten van het onderhoud. Ook heb je te maken met een grotere stroomvraag wat resulteert in een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je gemiddelde €80 tot €290 per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per type opstelling en capaciteit / koelvermogen. De geavanceerde modellen verbruiken meer elektriciteit dan de kleine modellen. De nieuwste airco’s van marktleiders als Mitsubishi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een standaard koelsysteem vraagt ruwweg 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan je zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Nieuw-Roden. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De monteur checkt o.a. condensor, koelvloeistof, verdamper, compressor.

Plaats een reactie