Airco Installatie Someren

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Someren draagt bij aan een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Hier tref je belangrijke tips en adviezen over de beste oplossingen en bieden wij een handige keuzegids. Eveneens verzamel je adressen van regionale installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen en buiten deel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast apparaat in huis installeren regel je al vanaf €1.325,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Someren

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Someren. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Someren voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind jij eenvoudig geschikte montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-someren-5711

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in huis? Zoek hiervoor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Someren (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige installateurs kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem maken. Daarnaast kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het onderstaande schema zoek je showrooms en airco monteurs in Someren (gemeente Someren, provincie Noord-Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Helmond, Son en Breugel, Oirschot, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

NaamAdresPostcodePlaats
Triki Koeltechniek & Airco BVBurgemeester Krollaan 235707BAHelmond
Pekave BVVlierdensedijk 495705CKHelmond
Airco Specialist Nefel B.V.varenschut 17g5705DKHelmond
Tabel met airco montagebedrijven Someren vergelijken

Verkoeling in huis?

Check de goedkoopste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je kunt kiezen uit diverse soorten apparaten die men kan installeren. Hieronder lees je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Wat is een airco?.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Daarnaast is een kostentechnisch een interessante optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: een hoog geluidsniveau en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Someren: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Dit model kent 2 units: een binnen- en buitengedeelte. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een hoog koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gekozen voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Someren: Vast element in huis.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Airco kopen.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor winkels, de horeca of kantoren. Wordt al geplaatst v.a. €1225. Een goedkoop airco systeem in Someren.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat leidt tot een constante koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1275.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, tochtloos, stil het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1500.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco juni 2021 incl. plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Someren kunnen flink uiteen lopen. De tarieven zijn weer anders per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Mocht het zo zijn dat er een heel huis moet worden gekoeld liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het volgende schema vind je een actuele prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Someren. De getoonde prijzen zijn exclusief het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeOmschrijvingOnkosten
Vaste airco (split)De oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1230 – €2000
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2130 – €2905
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1185 – €2300
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €435 – €870
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €210 – €670
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Someren.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco?
De meeste apparaten kennen 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is aan te zetten aan de hand van de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een heet huis in juni tot september en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval een airco plaatsen door een goede installateur in Someren. Wonen, slapen en werken kan dan zonder problemen. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen bijna de standaard. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De aanschafkosten wordt bepaald door een aantal posten. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de montage. Vergeet niet het periodieke onderhoud. In aanvulling daarop heb je te maken met een toenemend stroomverbruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van plusminus €90 tot €305 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van een airco is anders per type systeem en de benodigde koelcapaciteit. De geavanceerde modellen verbruiken natuurlijk meer stroom dan eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van populaire merken als Mitsubishi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een doorsnee koelsysteem gebruikt circa 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik ook zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Someren. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman kijkt o.a. naar condensor, expansieventiel, compressor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie