Airco Installatie Laarbeek

Wil je het graag koel houden in je woning? Een airco kopen in Laarbeek zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Hier bieden wij vakkundige tips en informatie over de diverse type apparaten en een uitgebreid keuzeadvies. Verder faciliteren we contact- en adresgegevens van regionale montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

  • Een airco is een klimaatbeheerser wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
  • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airconditioners.
  • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken veel stroom.
  • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en buitenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
  • Een vaste split-airco bij je thuis laten plaatsen regel je al vanaf €1.225,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Laarbeek

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Opvallend veel huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Laarbeek. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Laarbeek voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind jij snel & eenvoudig vakbekwame installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

  • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
  • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook welk type airco is geschikt voor mij?
  • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Bekijk de verschillende installatietypes.
  • Hoe stil moet het systeem zijn?
  • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-laarbeek-5738

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vaste airco laten installeren? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Laarbeek (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende installateurs kunnen in elke woning / kantoor een geschikt klimaatsysteem installeren. Daarnaast kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de bijgaande tabel bekijk je showrooms en airco monteurs in Laarbeek (gemeente Laarbeek, provincie Noord-Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Asten, Someren, Helmond, Son en Breugel, Oirschot.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Kom in contact met de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Er zijn verscheidene uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. Bijgaand lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Substituten van een airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je kunt alles zelf installeren. Evenzeer is het een voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: het geluid dat het systeem produceert en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier sijpelt er ook warme lucht het huis in.

  • De stekker in het stopcontact en gaan, gemakkelijk zelf te installeren.
  • Mobiele airco Laarbeek: Verrijdbaar naar andere ruimten.
  • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
  • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze variant bestaat uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het gedeelte aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Belangrijke pluspunten zijn een hele goede koelefficiëntie, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

  • Split airco Laarbeek: Geplaatst op een vaste plek.
  • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
  • Laag energieverbruik en een aantrekkelijk koelrendement.
  • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Airco Offerte.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Simpel te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en winkels. Te installeren vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Laarbeek.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat leidt tot een prettige koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Aanschaf + montage vanaf €1250.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, zeer stil, het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1475.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Laarbeek variëren enorm. De prijzen wisselen per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de tabel vind je een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Laarbeek. Deze tariefindicaties zijn exclusief onderhoud, schoonmaakkosten en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

ModelToelichtingTarieven
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1165 – €1980
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2140 – €2925
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1115 – €2265
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €365 – €800
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€245 – €640
Tabel met de kosten van airconditioning in Laarbeek.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
  2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
  3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
  4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
  5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
  6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
  7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
  8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
  9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
  10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem kan men activeren middels een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een erg heet huis in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Laarbeek. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan zonder problemen. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel wat we steeds meer zien. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
Het prijskaartje komt tot stand a.d.h.v. een aantal onderdelen. Je begint met het advies, de airco en de prijs van de montage. Daarnaast een onderhoudscontract. Ook zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op een €95 tot €305 per kalenderjaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een basis koelsysteem verbruikt bij benadering 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik thuis het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Laarbeek. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert inspecteert o.a. koelvloeistof, condensor, expansieventiel, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie