Airco Installatie Kerkdriel

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Kerkdriel kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Op deze website vind je goede info over de verscheidene soorten modellen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast check je contactgegevens van erkende installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnendeel en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.275,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Kerkdriel

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Meer en meer consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Kerkdriel. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Kerkdriel voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Op deze pagina check je eenvoudig erkende monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-kerkdriel-5331

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Ga je een airco laten installeren? Kies voor een erkend installatiebedrijf in Kerkdriel (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een geschikt klimaatsysteem installeren. Tevens dragen ze zorg voor het onderhoud en afvullen. In de vergelijker hieronder vergelijk je showrooms en airco monteurs in Kerkdriel (gemeente Maasdriel, provincie Gelderland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Hurwenen, Ammerzoden, Hedel, Bern, Nederhemert.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Vind de beste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Er bestaan meerdere units die men kan installeren. In het gedeelte hierna behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Lees op deze website ook meer over: Airco acties.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Daarnaast is het een voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco Kerkdriel: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, slechts weinig lawaai in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Het systeem kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Kerkdriel: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge koelcapaciteit.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Multi split airco.

Wandairco
Een handig klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Zonder problemen te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Kerkdriel.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een normale verwarming radiator. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat resulteert in een aangename koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Aanschaf + montage vanaf €1225.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1375.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Wordt vaak toegepast in sportscholen en datacentra.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Kerkdriel kunnen flink uiteen lopen. De tarieven verschillen per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het onderstaande schema geven we de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Kerkdriel. De getoonde tarieven nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, reinigingskosten en stroomverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeBeschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1230 – €1990
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2215 – €2985
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1145 – €2255
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €390 – €840
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €175 – €610
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Kerkdriel.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco is te gebruiken door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een heet appartement in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airco installeren door een betrouwbare installateur in Kerkdriel. Wonen, slapen en werken kan dan stukken comfortabeler. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo op een energiezuinige manier een woning kunnen verwarmen of koelen.

Hoe duur is een airco?
De prijs wordt bepaald door velerlei onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de plaatsing. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. Tenslotte noemen we nog meer elektriciteitsgebruik wat zorgt voor een iets hogere energienota. Dit schatten we op ongeveer €80 tot €260 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per soort installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware modellen verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van veel verkochte merken als De’Longhi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een basis koelsysteem gebruikt rond de 1,40 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Kerkdriel. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur kijkt o.a. naar koelvloeistof, compressor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie