Airco Installatie Rijssen-Holten

Zoek je extra verkoeling in je woning? Een goed werkende airco kopen in Rijssen-Holten levert jou een aangename temperatuur en schone lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs faciliteren we praktische tips en adviezen over de diverse soorten modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Verder verzamel je adres- en contactgegevens van plaatselijke montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat je hele woning kan koelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast systeem in huis installeren wordt al gedaan vanaf €1.275,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Rijssen-Holten

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. We hebben structureel warmere zomers en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel Hollanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Rijssen-Holten. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Rijssen-Holten voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind jij razendsnel vakbekwame monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-rijssen-holten-7461

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil je een airco laten installeren? Kies dan een vakbekwaam installatiebedrijf in Rijssen-Holten (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige installatiepartners kunnen in elke woning / kantoor een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Voorts zorgen zij voor het onderhoud en afvullen. In het bijgesloten overzicht bekijk je showrooms en airco monteurs in Rijssen-Holten (gemeente Rijssen-Holten, provincie Overijssel). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Hellendoorn, Deventer, Voorst, Apeldoorn, Lochem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Vergelijk de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit verscheidene apparaten die je kunt toepassen. Hieronder lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Lees op deze website ook meer over: Afzuiginstallatie.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzeer is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: het geluid en de toenemende energierekening. Tevens is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct gebruiksklaar, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Rijssen-Holten: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het apparaat kent 2 componenten: een binnen- en buitenunit. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak toegepast bij gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Rijssen-Holten: Vast element in huis.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco’s met verwarming.

Wandairco
Een praktisch klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Simpel te installeren, past bijna in elke ruimte, laag geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoren en de retail. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Rijssen-Holten.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Het doet vaak denken aan een radiator. Een uitkomst voor slaap- en woonkamers of kleinere kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een merkbare koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1250.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1375.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2024 met monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Rijssen-Holten zijn heel divers. De tarieven zijn weer anders per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. Hieronder in de tabel vind je een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Rijssen-Holten. Deze kostenindicaties houden geen rekening met periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ModelToelichtingInvestering
Split-aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1155 – €1970
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2150 – €2980
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1150 – €2210
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€420 – €815
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€150 – €665
Overzicht met de geschatte kosten van airconditioning in Rijssen-Holten.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet huis in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat de airco monteren door een erkende installateur in Rijssen-Holten. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen verwarmen en/of koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De all-in prijs is gebaseerd op meerdere posten. Om te beginnen het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de plaatsing. Verder heb je te maken met het standaard onderhoud. Daarbij heb je te maken met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Denk dan aan een €80 tot €295 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per soort installatie en koelvermogen. De professionele systemen hebben meer stroom nodig wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van veel verkochte merken als Daikin zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een basis koelsysteem moet plusminus 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Rijssen-Holten. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De specialist kijkt o.a. naar compressor, koelvloeistof, condensor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie