Airco Installatie Nieuw Namen

Zoek je verkoeling en comfort in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Nieuw Namen zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze pagina verzamel je nuttige tips en adviezen over de verschillende type oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Bovendien bieden wij contact- en adresgegevens van lokale monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast systeem in een ruimte plaatsen kan al vanaf €1.375,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Nieuw Namen

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomers worden steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Nieuw Namen. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Nieuw Namen voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind jij snel en simpel gecertificeerde monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook mobiele of vaste airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-nieuw-namen-4568

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vaste airco laten installeren? Laat dit doen door een gecertificeerd installatiebedrijf in Nieuw Namen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installateurs kunnen onder alle omstandigheden een effectief klimaatsysteem integreren. Bovendien zijn ze te bereiken voor het onderhoud en afvullen. In het volgende schema vind jij showrooms en airco monteurs in Nieuw Namen (gemeente Hulst, provincie Zeeland). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Clinge, Heikant, Kapellebrug, Sint Jansteen, Westdorpe.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Ontvang offertes van de voordeligste specialisten uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er bestaan diverse soorten systemen die mogelijk interessant zijn. Hieronder bieden wij nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Subsidie voor een airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van een beperkte ruimte, / plaatselijke oplossing. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Bovendien is het een betaalbare optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: een hoog geluidsniveau en je gebruikt vrij veel stroom. Daarnaast moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Nieuw Namen: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het split systeem bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. Belangrijke pluspunten zijn een hele goede koelefficiëntie, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. Dit apparaat kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Nieuw Namen: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: MV-systemen.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Nieuw Namen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt wel wat op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een fijne koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Te installeren vanaf €1200.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1375.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn winkels en restaurants.

Goedkoopste airco juli 2024 met plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Nieuw Namen lopen zeer uiteen. De totale kosten variëren per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan wanneer je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het overzicht hieronder tref je een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Nieuw Namen. De getoonde kosten nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

TypeToelichtingPrijsindicatie
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1225 – €1950
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2125 – €2995
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1205 – €2285
Mobiele airco’sVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€430 – €900
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€235 – €600
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Nieuw Namen.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste apparaten kennen 2 componenten: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem is aan te zetten middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een erg heet huis in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval de airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Nieuw Namen. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Verder zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel gewoon. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op een efficiënte manier een plek kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De all-in prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. verschillende posten. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de installatiekosten. Verder heb je te maken met het standaard onderhoud. Als laatste zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een iets hogere energienota. Houd rekening met ongeveer €70 tot €275 per kalenderjaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per type installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele modellen verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met de kleine modellen. De innovatieve airco’s van marktleiders als Samsung hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een standaard koelsysteem verbruikt ruwweg 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Nieuw Namen. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar expansieventiel, verdamper, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie