Airco Installatie Oldambt

Wil jij het lekker fris houden in je woning? De juiste airco kopen in Oldambt draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze website tref je vakkundige tips en info over de verscheidene soorten toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens faciliteren we de gegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en een binnendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast apparaat in de woning installeren regel je al vanaf €1.250,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Oldambt

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. We hebben structureel warmere zomers en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer Hollanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Oldambt. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Oldambt voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via deze website vind je snel & eenvoudig ervaren monteurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook mobiele of vaste airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de type installaties.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-oldambt-9672

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een ervaren installatiebedrijf in Oldambt (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen in elk gebouw of woning een effectief klimaatsysteem installeren. Verder kun je ze benaderen voor vacumeren en onderhoud. In de onderstaande tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Oldambt (gemeente Oldambt, provincie Groningen). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Pekela, Veendam, Midden-Groningen, Borger-Odoorn, Stadskanaal.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Dustco International BVZeefbaan 149672BNWinschoten
Delifor BVJ.A. Koningstraat 139672ACWinschoten
Airsyst Di BVBurg. Schonfeldsingel 159671CEWinschoten
Overzicht met airco montagebedrijven Oldambt vergelijken

Verkoeling in huis?

Kom in contact met de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Er zijn veel verschillende soorten apparaten die geschikt kunnen zijn. Hieronder behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco aanbiedingen.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je maakt de keuze hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen monteur benodigd. Evengoed is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: een hoog geluidsniveau en de toenemende energierekening. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Zodoende komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Systeem is snel aangesloten, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Oldambt: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het systeembestaat uit 2 elementen: een buiten- en een binnendeel. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, een beperkte geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Oldambt: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Fluisterstil de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco voor kantoor.

Wandairco
Een handig koel / klimaatsysteem voor in huis. Bevestig de unit hoog aan de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Probleemloos te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak geadviseerd voor slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Oldambt.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Is uitermate geschikt voor woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote kantoorpanden en winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2023 incl. plaasen

De prijzen van een airco inclusief montage in Oldambt variëren enorm. De totale kosten wisselen per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen essentieel. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan wanneer je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het onderstaande overzicht geven we een prijsaanduiding voor 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Oldambt. De kosten zijn excl. het onderhoud, vullen en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeOmschrijvingTarieven
Split-aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1230 – €2040
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2155 – €2955
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1135 – €2220
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€400 – €900
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €150 – €620
Schema met de geschatte tarieven van airconditioning in Oldambt.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco is te gebruiken a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Laat dan snel de airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Oldambt. Wonen, slapen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Eveneens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De all-in prijs is gebaseerd op vele aspecten. Natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de montage. Ook krijg je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Als laatste krijg je te maken met een stijgend energieverbruik met als bijgevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan om en nabij de €70 tot €295 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wisselt per type opstelling en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele systemen verbruiken natuurlijk meer stroom dan instap-modellen. De beste airco’s van populaire merken als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd om en nabij de 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Oldambt. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. De monteur inspecteert o.a. verdamper, expansieventiel, condensor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie