Airco Installatie Blauwestad

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Blauwestad biedt een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Op deze pagina faciliteren we belangrijke tips over de verschillende type toepassingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast vind je contactgegevens van geschikte installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een product dat je hele woning kan koelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airconditioner in de woning plaatsen kan al vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Blauwestad

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Opvallend veel consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Blauwestad. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Blauwestad voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check jij snel populaire vakmannen. Tip: bekijk eerst de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-blauwestad-9685

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een vaste airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een professioneel installatiebedrijf in Blauwestad (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een milieuvriendelijk klimaatsysteem inregelen. Ook zijn ze te bereiken voor het onderhoud en afvullen. In de tabel hieronder vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Blauwestad (gemeente Oldambt, provincie Groningen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Finsterwolde, Oostwold, Midwolda, Scheemda, Westerlee.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Offertes van de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Je hebt de keuze uit allerlei modellen die je kunt kiezen. Hierna vind je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Wat zijn de voordelen van airco?.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je kunt alles zelf installeren. Evenzo is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsproductie en het hoge stroomverbruik. Bovendien moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Blauwestad: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Dit model bestaat uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. De belangrijkste voordelen zijn een hoge capaciteit, maakt weinig geluid in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is ideaal voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is perfect voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Blauwestad: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes kan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Ventilatiesystemen.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en andere werkruimtes. Compleet geïnstalleerd vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Blauwestad.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Het doet vaak denken aan radiatorverwarming. Een uitkomst voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een aangename gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

Plafond airco
Perfect voor grotere kantoren en winkels. Het is amper zichtbaar, erg stil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1425.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Blauwestad liggen nogal uiteen. De totale kosten zijn weer anders per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger dan wanneer jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de tabel vind jij een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Blauwestad. De getoonde tarieven houden het volgende buiten beschouwing: jaarlijks onderhoud, navullen en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeToelichtingPrijzen
Split-aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1225 – €2005
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2165 – €2935
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1150 – €2260
Mobiele airco’sEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€400 – €825
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€185 – €600
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Blauwestad.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste apparaten bestaan uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen middels een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een warm appartement in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie een airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Blauwestad. Wonen, (thuis)werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags veel voorkomend. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De prijs komt tot stand a.d.h.v. vele bouwstenen. Om te beginnen het advies, de aanschafprijs van de airco en de montagekosten. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. In aanvulling daarop krijg je te maken met een grotere stroomvraag met als resultaat een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €85 tot €295 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco varieert per soort systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde modellen vragen meer stroom dan eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van de bekende merken als Toshiba zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een normaal koelsysteem moet bij benadering 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks het systeem te laten inspecteren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Blauwestad. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan vervalt de verlengde garantie niet en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman kijkt bijv. naar condensor, compressor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie