Airco Installatie Hoeksche Waard

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Hoeksche Waard levert een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op deze website tref je vakkundige tips over de verschillende type systemen en bieden wij een handige keuzegids. Eveneens verstrekken wij contact- en adresgegevens van geschikte monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat in de woning plaatsen kan al vanaf €1.350,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Hoeksche Waard

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Steeds meer Hollanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Hoeksche Waard. Wonen, werken en slapen met airconditioning levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Hoeksche Waard voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal tref je snel & eenvoudig gecertificeerde vakmensen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-hoeksche-waard-3262

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Laat dit doen door een ervaren installatiebedrijf in Hoeksche Waard (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame monteurs kunnen in elke gewenste ruimte een efficiënt klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In het volgende schema bekijk je showrooms en airco monteurs in Hoeksche Waard (gemeente Hoeksche Waard, provincie Zuid-Holland). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Goeree-Overflakkee, Westvoorne, Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Vind de voordeligste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende uitvoeringen die geschikt kunnen zijn. Bijgaand check je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco montagebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Eveneens is dit de meest goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsproductie en het hoge energieverbruik. Daarnaast is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Hoeksche Waard: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, een lage geluidsproductie in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit type dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is ideaal voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Hoeksche Waard: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. Dezestaan hieronder weergegeven. Bekijk ook meer over: Stroomverbruik.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Moeiteloos te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor kantoren en winkels. Geïnstalleerd vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Hoeksche Waard.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het toont wel overeenkomsten met een een verwarming. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een fijne koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1275.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco februari 2024 met monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Hoeksche Waard liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen verschillen per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan als je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel hieronder vind je een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Hoeksche Waard. De kosten houden geen rekening met onderhoud, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductToelichtingTarieven
Split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1175 – €2035
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2145 – €2915
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1160 – €2215
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €400 – €865
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€215 – €700
Overzicht met de tarieven van airconditioning in Hoeksche Waard.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen hebben 2 bestanddelen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco kan je eenvoudig bedienen via een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een warm huis in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan direct een airco installeren door een betrouwbare installateur in Hoeksche Waard. Thuiswerken, slapen en leven is dan veel fijner. Ook zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel normaal. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De all-in prijs hangt af van een aantal bouwstenen. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de montage. Daarbovenop komt nog de kosten van het onderhoud. Bovendien heb je te dealen met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van gemiddelde €90 tot €265 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per systeem en koelvermogen. De geavanceerde modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van kwaliteitsmerken als De’Longhi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gangbaar koelsysteem moet ongeveer 1,60 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Hoeksche Waard. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Op die manier blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert kijkt naar onderdelen als condensor, koelvloeistof, compressor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie