Airco Installatie Numansdorp

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Numansdorp draagt bij aan extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Hier faciliteren we goede info over de diverse soorten toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook bieden wij contact- en adresgegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 units: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast systeem in huis installeren kan al vanaf €1.375,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Numansdorp

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groeiend aantal Hollanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Numansdorp. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Numansdorp voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker vind jij binnen no-time vakbekwame vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook welke airco past bij mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-numansdorp-3281

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Airco laten installeren? Kies dan een bekwaam installatiebedrijf in Numansdorp (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installatie experts mogen in alle ruimtes een geschikt klimaatsysteem inregelen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. Hieronder in de tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Numansdorp (gemeente Hoeksche Waard, provincie Zuid-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Heinenoord, Westmaas, Mijnsheerenland, Goudswaard, Piershil.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Kom in contact met de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. Er bestaan allerlei modellen die men kan installeren. Hieronder bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Koelcapaciteit.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de koeling van kleine plekken, of op zeer specifieke plekken. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzo is het qua kosten een interessante investering. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidshinder en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Numansdorp: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant heeft 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. De buitenste unit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk koelrendement, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is perfect voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gekozen voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Numansdorp: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes bespreken we hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco Offertes.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor winkels en horeca. Wordt al geplaatst v.a. €1375. Een goedkoop airco systeem in Numansdorp.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorpanden. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een aangename koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1450.

VRF airco’s
Is relevant voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Numansdorp liggen nogal uiteen. De prijzen wisselen per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel vind jij een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten incl. installatie bij een airco bedrijf in Numansdorp. Deze tariefindicaties houden geen rekening met onderhoud, reinigingskosten en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemToelichtingTarieven
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1210 – €2050
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2165 – €2920
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1205 – €2270
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€420 – €880
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€165 – €615
Tabel met de prijzen van airconditioning in Numansdorp.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen bestaan uit 2 elementen: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco kun je aan en uitzetten door middel van een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een extreme heet huis in de vakantieperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie zo’n airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Numansdorp. Slapen, wonen en werken is dan een stuk aangenamer. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel gewoon. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een gebouw kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs komt tot stand a.d.h.v. vele posten. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de plaatsing. Daarbij komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Ook zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een iets hogere energienota. Denk dan aan een €70 tot €310 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per type opstelling en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes gebruiken veel meer stroom vergeleken met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Daikin zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een standaard koelsysteem gebruikt zo’n 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Numansdorp. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist controleert onder andere naar koelvloeistof, expansieventiel, verdamper, condensor.

Plaats een reactie