Airco Installatie Druten

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Druten draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Hier tref je vakkundige tips over de diverse soorten systemen en een handig keuzeadvies. Verder vind je adressen van plaatselijke installatiebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en buitenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten installeren wordt al gedaan vanaf €1.225,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Druten

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal Nederlanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Druten. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Druten voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker tref jij snel & eenvoudig lokale installatiebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Achterhaald de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-druten-6651

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Zoek hiervoor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Druten (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende monteurs kunnen op elke plek een duurzaam klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In het bijgaande overzicht vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Druten (gemeente Druten, provincie Gelderland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Beuningen, Wijchen, Gennep, Mook en Middelaar, Heumen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Vergelijk de beste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten systemen die men kan installeren. In het volgende overzicht tref je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op onze website lees je ook meer over: Airco voor zolder.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Bovendien is het een relatief goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het geluid dat het systeem produceert en de toenemende energierekening. Daarnaast is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, profiteer direct.
 • Mobiele airco Druten: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Dit model bestaat uit 2 delen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Het gemak zit ‘m in een hoge koelcapaciteit, een beperkte geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gebruikt bij een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Druten: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Wat kost een airco?.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Druten.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een fijne gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1300.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en scholen.

Goedkoopste airco mei 2024 met plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Druten liggen nogal uiteen. De onkosten variëren per model airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In onderstaand overzicht check je een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Druten. De tarieven zijn exclusief onderhoud, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ModelOmschrijvingPrijzen
Split-aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1230 – €2015
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2125 – €2945
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1205 – €2280
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€370 – €840
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €240 – €655
Lijst met de geschatte prijzen van airconditioning in Druten.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een hete woning in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in dat geval zo’n airco monteren door een STEK installateur in Druten. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan zonder problemen. Daarnaast kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel normaal. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De all-in prijs wordt bepaald door een aantal posten. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de plaatsing. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Verder heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een hogere energierekening. Denk dan aan om en nabij de €95 tot €285 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per type systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De professionele systemen gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van de bekende merken als Toshiba zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een normaal koelsysteem gebruikt ongeveer 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Druten. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar condensor, verdamper, expansieventiel, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie