Airco Installatie Beuningen

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? Een goed werkende airco kopen in Beuningen draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl tref je praktische tips en adviezen over de diverse type systemen en een handig keuzeadvies. Daarnaast bieden wij gegevens van geschikte specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en een buitendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste split-airco in huis installeren regel je al vanaf €1.250,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Beuningen

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel Nederlanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Beuningen. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Beuningen voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind je snel en simpel professionele installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-beuningen-6642

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Laat dit doen door een gespecialiseerd installatiebedrijf in Beuningen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde montage experts kunnen overal een milieuvriendelijk klimaatsysteem integreren. Ook kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In het bijgaande overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Beuningen (gemeente Beuningen, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Wijchen, Gennep, Mook en Middelaar, Heumen, Berg en Dal.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Offertes van de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit velerlei soorten producten die men kan installeren. In onderstaande tekst check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco voor caravan en camper.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzo is een kostentechnisch een interessante optie. De minpunten van monoblock zijn: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Beuningen: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het split systeem heeft 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is perfect voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is handig voor meerdere ruimtes koelen. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Beuningen: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment bespreken we hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Wat is de ideale plek voor een airco?.

Wandairco
Een zeer geschikt klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te monteren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Te installeren vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Beuningen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Het doet vaak denken aan een standaard warm-water radiator. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat leidt tot een aangename gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1025.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfstoepassingen en horeca en retail. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1475.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco december 2023 incl. plaasen

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Beuningen variëren enorm. De kosten zijn weer anders per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In de vergelijker hieronder geven we een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Beuningen. De kosten houden het volgende buiten beschouwing: onderhoud, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ModelOmschrijvingKosten
Split airco met buitenunitDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1185 – €2020
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2175 – €2975
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1145 – €2215
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€440 – €800
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€170 – €610
Overzicht met de geschatte tarieven van airconditioning in Beuningen.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem kan men activeren via een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een extreme heet huis in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Laat dan direct een airconditioner plaatsen door een professionele installateur in Beuningen. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door diverse posten. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de airco en de prijs van de plaatsing. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. Verder krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan om en nabij de €70 tot €270 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per type installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De systemen voor een hele woning zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met de kleine modellen. De beste airco’s van a-merken als Carrier hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gemiddeld koelsysteem moet zo’n 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik thuis de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Beuningen. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, compressor, verdamper, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie