Airco Installatie Nederweert

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Nederweert levert jou een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs verzamel je waardevolle info over de verscheidene type systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook check je de gegevens van regionale installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte installeren kan al vanaf €1.200,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Nederweert

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groeiend aantal mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Nederweert. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Nederweert voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl tref je snel ervaren installatiebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-nederweert-6031

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Airco laten installeren? Kies dan een ervaren installatiebedrijf in Nederweert (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige monteurs kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem aanbrengen. Daarnaast regelen ze het onderhoud en afvullen. In de tabel bekijk je showrooms en airco monteurs in Nederweert (gemeente Nederweert, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Cranendonck, Maasgouw, Weert, Peel en Maas, Beesel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Vind de beste monteurs uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat thuis of op kantoor. Er bestaan meerdere apparaten die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hieronder lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Aankooptips.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Eveneens is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en je gebruikt vrij veel stroom. Daarnaast moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Nederweert: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model bestaat uit 2 elementen: een binnen en buiten deel. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, een laag geluidsniveau (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een laag energieverbruik. Dit apparaat kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Nederweert: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco zonder slang.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Moeiteloos te monteren, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Nederweert.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de wand. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een constante gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, heel stil, het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Nederweert variëren enorm. De tarieven verschillen per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het onderstaande overzicht geven wij een actuele prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Nederweert. De getoonde tarieven zijn excl. het onderhoud, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductOmschrijvingOnkosten
Single split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1175 – €2035
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2130 – €2970
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1190 – €2235
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €395 – €875
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€205 – €625
Overzicht met de kosten van airconditioning in Nederweert.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner kan men activeren via een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een warm huis in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Nederweert. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. verschillende factoren. Ten eerste het advies, de airco en de tarieven voor de montage. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Ook moet je rekening houden met een toenemend stroomverbruik en dus een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met ongeveer €90 tot €250 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco is anders per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De grotere installaties gebruiken veel meer stroom vergeleken met de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van de bekende merken als Carrier werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een normaal koelsysteem gebruikt plusminus 1,45 KW stroom per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Nederweert. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist inspecteert o.a. koelvloeistof, condensor, expansieventiel, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie