Airco Installatie Cranendonck

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Cranendonck levert jou extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze adviseurs bieden wij belangrijke tips en info over de verschillende soorten systemen en een handig keuzeadvies. Verder bekijk je adres- en contactgegevens van erkende installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste split-airco in de woning plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.350,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Cranendonck

De temperaturen in Nederland veranderen flink. In de zomer nemen de temperaturen toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel Nederlanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Cranendonck. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Cranendonck voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind je eenvoudig erkende vakmensen. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het installeren? Ontdek de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-cranendonck-6021

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een professioneel installatiebedrijf in Cranendonck (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De vakbekwame installateurs mogen in alle ruimtes het juiste klimaatsysteem inregelen. Tevens zijn ze verantwoordelijk voor het benodigde onderhoud. In het bijgaande overzicht vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Cranendonck (gemeente Cranendonck, provincie Noord-Brabant). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Maasgouw, Weert, Peel en Maas, Beesel, Venlo.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Airflow Airconditioning en Koeltechniekt Inne 26/A6021DABudel
Pro 61 BVAfrikastraat 186014CGIttervoort
Drieslag Facilitaire DienstverleningDrieslagstraat 496004CPWeert
Contactgegevens van airco montagebedrijven Cranendonck vergelijken

Verkoeling in huis?

Check de beste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling thuis of op kantoor. We kennen een aantal verschillende modellen die je kunt kiezen. In het volgende overzicht tref je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Koelcapaciteit.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je kunt alles zelf installeren. Eveneens is het de meest voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: een hoog geluidsniveau en je gebruikt vrij veel stroom. Bovendien moet er altijd een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Cranendonck: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat bestaat uit 2 delen: een binnen- en een buitenunit. Het buitengedeelte wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Het gemak zit ‘m in een hoge capaciteit, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is perfect voor het koelen van meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Cranendonck: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco zonder buitenunit.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor zolders en slaapkamers maar het werkt ook prima in kantoorgebouwen of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Cranendonck.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Perfect voor slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat leidt tot een fijne gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1050.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote kantoorpanden en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, fluisterstil, het kost geen ruimte en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1525.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco juni 2022 incl. monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Cranendonck kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten verschillen per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger dan wanneer je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In onderstaand overzicht tref jij de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Cranendonck. De tarieven zijn excl. periodiek onderhoud, reinigen en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

ModelBeschrijvingKosten
Split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1200 – €1955
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2215 – €2955
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1185 – €2235
Mobiele airco’sBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €425 – €850
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€220 – €680
Schema met de geschatte kosten van airconditioning in Cranendonck.

Top-10 merken juni 2022

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten middels een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een extreme heet huis in de zomer en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat de airco installeren door een STEK installateur in Cranendonck. Wonen, werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet uniek meer. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De aanschafkosten wordt vastgesteld door verschillende aspecten. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de installatiekosten. Ook belangrijk: de kosten van het onderhoud. Tenslotte zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik en dus een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op plusminus €80 tot €305 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per type systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De grotere installaties vragen meer stroom als je het afzet tegen de kleine modellen. De slimme airco’s van de bekende merken als LG werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een standaard koelsysteem rekent grofweg 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Cranendonck. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert kijkt naar onderdelen als compressor, verdamper, condensor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie