Airco Installatie Leveroy

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Leveroy draagt bij aan een prettig binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Hier tref je nuttige tips en adviezen over de meest gebruikte soorten toepassingen en bieden wij een handige keuzegids. Mede vind je gegevens van lokale specialisten en installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een product dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 opties: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast model bij je thuis laten installeren regel je al vanaf €1.200,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Leveroy

Het Nederlandse klimaat wordt anders. We hebben structureel warmere zomers en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Leveroy. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Leveroy voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via dit portaal bekijk je snel geschikte installateurs. We raden aan te starten met onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-leveroy-6092

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in huis? Zoek hiervoor een gecertificeerd installatiebedrijf in Leveroy (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installatiepartners kunnen overal het juiste klimaatsysteem inregelen. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In de lijst hieronder vergelijk je showrooms en airco monteurs in Leveroy (gemeente Nederweert, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Heibloem, Roggel, Neer, Horn, Nunhem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Offertes van de interessantste experts uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning, winkel- of kantoorpand. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten units die je kunt kiezen. Hierna bespreken we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Vullen van de airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Tevens is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid en het hoge stroomverbruik. Daarnaast moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Daardoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Leveroy: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De meest genoemde voordelen zijn een hoog koelvermogen, je merkt er in huis niets van (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gebruikt bij zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is perfect voor het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Leveroy: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Wat is een airco?.

Wandairco
Een zeer geschikt klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te plaatsen, werkt in alle ruimtes, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1050. Een goedkoop airco systeem in Leveroy.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of op radiator hoogte. Het toont wel overeenkomsten met een een radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een aangename koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1100.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1425.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Typische toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Leveroy liggen nogal uiteen. De prijzen verschillen per airconditioning product en per installatiepartner (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen bepalend voor de prijs. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de tabel vind je een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Leveroy. De kosten houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, reinigingskosten en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemBeschrijvingInvestering
Split-systeemVast model met binnen- en buitengedeelte.€1245 – €2020
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2125 – €2930
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1175 – €2280
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€375 – €805
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €230 – €605
Overzicht met de geschatte prijzen van airconditioning in Leveroy.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem is te gebruiken door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg hete woning in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner plaatsen door een goede installateur in Leveroy. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan zonder problemen. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet speciaal meer. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik een appartement kunnen verwarmen en koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De prijs kan men berekenen met diverse aspecten. Je begint met het advies, de airco en de tarieven voor de plaatsing. Verder heb je te maken met de kosten van het onderhoud. Verder moet je rekening houden met een grotere stroomvraag met als gevolg een duurder energiecontract. Ga maar uit van om en nabij de €75 tot €270 op jaarbasis.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco wisselt per systeem en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor een compleet huis verbruiken meer elektriciteit dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van a-merken als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt grofweg 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Leveroy. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. verdamper, koelvloeistof, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie