Airco Installatie Horn

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Horn kan enorm helpen voor een prettig binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina verstrekken wij goede info over de diverse type apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Ook faciliteren we gegevens van geschikte installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnendeel en een buitendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte plaatsen is al mogelijk vanaf €1.225,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Horn

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal huizenbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Horn. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Horn voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via deze website tref je eenvoudig bekwame vakmannen. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-horn-6085

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vaste airco laten installeren? Ga altijd in zee met een gecertificeerd installatiebedrijf in Horn (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een milieuvriendelijk klimaatsysteem installeren. Daarnaast staan ze open voor het onderhoud en afvullen. In het bijgaande overzicht bekijk jij showrooms en airco monteurs in Horn (gemeente Leudal, provincie Limburg). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Nunhem, Buggenum, Haelen, Sint Odiliënberg, Herkenbosch.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Vind de beste specialisten uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een woning of kantoorpand. Je hebt de keuze uit allerlei apparaten die men kan installeren. Hierna bespreken we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op onze website lees je ook meer over: Airco voor serverruimte.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is het de meest voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsoverlast en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Verder moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Horn: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het systeemheeft 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is perfect voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Horn: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden tref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco montagebedrijven.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Horn.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Het lijkt in de basis erg op een standaard warm-water radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een constante gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275.

Plafond airco
Wordt toegepast in grotere kantoren en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1475.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Horn lopen zeer uiteen. De kosten variëren per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. Als je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het overzicht hieronder verstrekken wij de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Horn. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductOmschrijvingTarieven
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1150 – €2045
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2205 – €2930
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1130 – €2225
Mobiele airco’sVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€440 – €840
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€235 – €600
Lijst met de geschatte prijzen van airconditioning in Horn.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s hebben 2 bestanddelen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem is aan te zetten via een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een warm appartement in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat de airco monteren door een professionele installateur in Horn. Wonen, werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen bijna de standaard. De populaire airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een plek kunnen koelen & verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De prijs wordt vastgesteld door verschillende posten. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de installatie. Vergeet niet de kosten van het onderhoud. Bovendien heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik met als bijgevolg een iets hogere energienota. Ga maar uit van een €90 tot €270 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per type opstelling en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De geavanceerde systemen zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met instap-modellen. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Toshiba hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een standaard koelsysteem rekent bij benadering 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Horn. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De expert inspecteert o.a. compressor, verdamper, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie