Airco Installatie Haelen

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen van 2024? De juiste airco kopen in Haelen draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze adviseurs faciliteren we uitgebreide tips en info over de beste soorten producten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Eveneens lees je adressen van lokale monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airconditioner in een appartement plaatsen kan al vanaf €1.225,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Haelen

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Steeds meer Nederlanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Haelen. Wonen, slapen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Haelen voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref je razendsnel gecertificeerde montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Check de diverse type installaties.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-haelen-6081

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Haelen (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende montage experts kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem maken. Bovendien regelen ze groot onderhoud en reparatie. In het overzicht hieronder zoek je showrooms en airco monteurs in Haelen (gemeente Leudal, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Sint Odiliënberg, Herkenbosch, Melick, Swalmen, Linne.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Bekijk de aantrekkelijkste specialisten uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, of op je werk. We onderscheiden verscheidene units waar je uit kunt kiezen. Bijgaand behandelen we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Airco voor zolder.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is het qua kosten een interessante investering. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid en het hoge stroomverbruik. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Haelen: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk koelrendement, een laag geluidsniveau (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Haelen: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dezekan je hieronder vinden. Bekijk ook meer over: Airco montage.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te monteren, past in praktische elke plek, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak geadviseerd voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Aanschaf + montage vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Haelen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Perfect voor slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen wat leidt tot een fijne gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, fluisterstil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1500.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Vaak gebruikt in fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief plaasen

De tarieven van een airco inclusief montage in Haelen liggen nogal uiteen. De tarieven kunnen afwijken per type airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het volgende schema tref jij een actuele prijsschatting van vijf meest gekozen modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Haelen. Deze kostenindicaties nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

TypeOmschrijvingTarieven
Split-systeemVast model met binnen- en buitengedeelte.€1195 – €1985
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2160 – €2985
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1175 – €2260
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€410 – €845
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€190 – €690
Lijst met de geschatte prijzen van airconditioning in Haelen.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen kennen 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen door middel van een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner plaatsen door een goede installateur in Haelen. Werken, leven en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een appartement kunnen verwarmen en koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De aanschafkosten komt tot stand door velerlei onderdelen. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de plaatsing. Daarbij komt nog het periodieke onderhoud. In aanvulling daarop zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag en daarbij een iets hogere energienota. Dit schatten we op een €80 tot €305 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per soort installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als Carrier werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt bij benadering 1,60 KW stroom per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Haelen. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De installateur kijkt o.a. naar expansieventiel, compressor, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie