Airco Installatie Geesbrug

Zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Geesbrug zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Hier bekijk je belangrijke tips over de diverse soorten modellen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook verstrekken wij contactgegevens van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airconditioner in een appartement plaatsen is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Geesbrug

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Geesbrug. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Geesbrug voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via onze vergelijker check je snel & eenvoudig lokale vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-geesbrug-7917

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Zoek hiervoor een bekwaam installatiebedrijf in Geesbrug (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame montage experts kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het bijgesloten overzicht vind je showrooms en airco monteurs in Geesbrug (gemeente Coevorden, provincie Drenthe). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Elim, Alteveer, Noordscheschut, Nieuweroord, Roswinkel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Bekijk de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur thuis of op kantoor. We kennen velerlei soorten producten die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna bespreken we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Bekijk ook meer info over: Airco soorten.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de verkoeling van kleine ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzo is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: een hoog geluidsniveau en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Geesbrug: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het systeemkent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijke pluspunten zijn een hoog koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is perfect voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is ideaal voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Geesbrug: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog koelvermogen.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Airco’s zonder buitenunit.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Geesbrug.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een merkbare koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1375.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabriekshallen en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1375.

VRF airco’s
Geschikt voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en datacentra.

Goedkoopste airco september 2023 met plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Geesbrug kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten fluctueren sterk per airconditioning methode en per installateur (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het schema hierna vind jij een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Geesbrug. Deze prijsindicaties houden geen rekening met onderhoud, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

SysteemToelichtingKosten
Split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1245 – €1980
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2210 – €2985
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1165 – €2265
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €415 – €870
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€250 – €680
Schema met de prijzen van airconditioning in Geesbrug.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een extreme heet huis in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco plaatsen door een vakkundige installateur in Geesbrug. Wonen, slapen en werken kan dan zonder problemen. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen veel voorkomend. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die zo op een efficiënte manier een woning kunnen verwarmen & koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs is gebaseerd op velerlei aspecten. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de installatie. Als tweede heb je het benodigde onderhoud. Bovendien heb je te dealen met een hoger stroomverbruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Houd rekening met gemiddelde €95 tot €250 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per type installatie en koelvermogen. De modellen voor een hele woning verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met instap-modellen. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Panasonic werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gangbaar koelsysteem vraagt plusminus 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Geesbrug. Deze monteur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur inspecteert o.a. condensor, compressor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie