Airco Installatie Nunhem

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warme dagen van 2024? Een goed werkende airco kopen in Nunhem kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze pagina lees je praktische tips over de diverse soorten oplossingen en een uitgebreid keuzeadvies. Verder verstrekken wij gegevens van plaatselijke specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen en buiten deel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airco bij je thuis laten plaatsen kan al vanaf €1.300,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Nunhem

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De warmte in de zomers neemt toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Meer en meer Nederlanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Nunhem. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Nunhem voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker check je probleemloos populaire monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-nunhem-6083

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een ervaren installatiebedrijf in Nunhem (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde monteurs kunnen onder alle omstandigheden een gedegen klimaatsysteem aanleggen. Tevens regelen ze vacumeren en onderhoud. In het volgende schema vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Nunhem (gemeente Leudal, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Buggenum, Haelen, Sint Odiliënberg, Herkenbosch, Melick.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Vind de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan velerlei soorten producten die geschikt kunnen zijn. Hieronder bieden wij praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Airco voor kleine ruimte.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzeer is het de meest voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Nunhem: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, een laag geluidsniveau (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is een uitkomst voor het hele huis. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Nunhem: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge capaciteit.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De verschillende opties kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Airco bijvullen.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Eenvoudig te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het werkt ook prima in winkels en horeca. Te installeren vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Nunhem.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een fijne gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1275.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote kantoorpanden en winkels. Het is amper zichtbaar, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1375.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Nunhem liggen nogal uiteen. De totale kosten wisselen per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de tabel tref jij een indicatie van prijzen voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Nunhem. De getoonde tarieven houden geen rekening met onderhoudsinterval, reinigingskosten en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeOmschrijvingKosten
Split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1240 – €2035
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2225 – €2975
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1160 – €2240
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €425 – €830
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €175 – €615
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Nunhem.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit 2 delen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner kan men activeren middels een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een warm huis in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner monteren door een STEK installateur in Nunhem. Wonen, werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel gewoon. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. meerdere bouwstenen. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de installatiekosten. Vergeet niet het periodieke onderhoud. Bovendien krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een hogere energierekening. Dit schatten we op €80 tot €300 per 12 maanden.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco is anders per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele systemen zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met de kleine modellen. De nieuwste airco’s van a-merken als LG werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een standaard koelsysteem rekent om en nabij de 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Nunhem. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert checkt o.a. verdamper, koelvloeistof, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie